Πυροβολισμοι σε πολυχώρο στη Μοσχα – 14 νεκροί ως τωρα και αρκετοί τραυματίες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συναγερμός έχει σημάνει στη Ρωσία για περιστατικό με πυροβολισμούς και εκρήξεις σε πολυχώρο στη Μόσχα, καθώς οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 14 νεκρούς και 35 τραυματίες από τα πυρά πέντε ενόπλων.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti μετέδωσε ότι τουλάχιστον τρία άτομα ντυμένα με στολή παραλλαγής πυροβόλησαν «στα τυφλά» μέσα σε κατάμεστη αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί άνθρωπο. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass ανέφερε ότι οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν συγκεκριμένα στο Crocus City Hall, μια αμφιθεατρική αίθουσα συναυλιών που βρίσκεται στο δυτικό άκρο της ρωσικής πρωτεύουσας.

https://twitter.com/djuric_zlatko/status/1771231290261430367?s=61&t=69qM24fvfz5o3nkoW_wjtw

Πολλά άλλα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τους πυροβολισμούς, επισημαίνοντας ότι εμπορικό κέντρο που βρίσκεται εντός του πολυχώρου έχει τυλιχθεί στις φλόγες, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στο σημείο. Την ίδια ώρα εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί δραματικά.

Περαιτέρω πληροφορίες αναφέρουν πως επιτόπου έσπευσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για να βοηθήσουν στην εκκένωση του πολυχώρου, καθώς και ειδικές δυνάμεις για να εντοπίσουν τους δράστες αυτής της -όπως όλα δείχνουν- τρομοκρατικής επίθεσης στην «καρδιά» της Ρωσίας.

Σημειώνεται ότι στις 7 Μαρτίου η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Ρωσία είχε εκδώσει ειδική προειδοποίηση για πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες στη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ