Ζαχάροβα για το μακελειό με τους 60 νεκρούς στη Μόσχα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκ έχει προκαλέσει η αιματηρή επίθεση σε συναυλιακό χώρο στη Μόσχα με ενόπλους να εισβάλλουν στο Crocus City Hall πυροβολώντας εν ψυχρώ πολίτες, την ώρα που υπάρχουν πληροφορίες για περισσότερους από 60 νεκρούς και 100 τραυματίες. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, έχει ήδη συλληφθεί ένας ύποπτος.

Η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα, αναφέρει ότι «δέχεται κλήσεις από όλο τον κόσμο από απλούς πολίτες που εκφράζουν συλλυπητήρια σε σχέση με την τρομερή τραγωδία» και καταδικάζουν την «αιματηρή τρομοκρατική επίθεση που λαμβάνει χώρα μπροστά στα μάτια όλης της ανθρωπότητας».

Σύμφωνα με την κ. Ζαχάροβα: «Τώρα, όπως δήλωσαν οι ρωσικές αρχές, όλες οι προσπάθειες είναι αφιερωμένες στη διάσωση ανθρώπων». Μάλιστα, η ίδια κάλεσε την παγκόσμια κοινότητα «να καταδικάσει αυτό το τερατώδες έγκλημα!».

Μάλιστα, διερωτάται πώς είναι δυνατόν οι ΗΠΑ να βγάζουν συμπεράσματα υποστηρίζοντας ότι η επίθεση δεν έχει σχέση με τους Ουκρανούς: «Ο Λευκός Οίκος είπε ότι δεν είδε ενδείξεις ότι η Ουκρανία ή οι Ουκρανοί εμπλέκονται στην τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα. Με ποια βάση οι αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον εξάγουν συμπεράσματα εν μέσω της τραγωδίας για την αθωότητα κάποιου; Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ή είχαν αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με αυτό, τότε πρέπει να τις μεταφέρουν αμέσως στη ρωσική πλευρά» αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου του Ρωσικού ΥΠΕΞ και τονίζει: «Και αν δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία, τότε ο Λευκός Οίκος δεν έχει δικαίωμα να εκδίδει συγχωροχάρτια σε κανέναν».

Η ίδια κλείνει την ανάρτησή της τονίζοντας ότι οι Αρχές θα εντοπίσουν τους τρομοκράτες: «Όλοι οι εμπλεκόμενοι, όπως ανέφερε η ρωσική ηγεσία, θα εντοπιστούν από τις αρμόδιες αρχές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ