Αργυρόκαστρο: Έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής με αφορμή την εθνική γιορτή της Ελλάδας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

27 Αλβανοί και Έλληνες καλλιτέχνες της μειονότητας άνοιξαν κοινή έκθεση στο Αργυρόκαστρο με την ευκαιρία της ελληνικής επανάστασης του 1821.

5 2

Μια ομάδα δημιουργών εικαστικών τεχνών, Αλβανών και  Ελλήνων της Μειονότητας άνοιξε μια ειδική έκθεση στο Αργυρόκαστρο με έργα ζωγραφικής και γλυπτικής.

Η δραστηριότητα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 25ης Μαρτίου, της Εθνικής Εορτής της Ελλάδας, γράφει ο δημοσιογράφος Πίρο Νάσε στα αλβανικά media.

Επιφανή ονόματα της εικαστικής τέχνης από το Αργυρόκαστρο, τη Δρόπολη, τους Αγίους Σαράντα και την Αυλώνα, ήρθαν σε αυτή την έκθεση με τα έργα τους, που πραγματοποιήθηκαν στο πέρασμα των χρόνων.

3 28

Υπάρχει μια ευρεία γεωγραφία των καλλιτεχνών, υπάρχουν περίπου 27 ζωγράφοι εικαστικών τεχνών, γλύπτες και γραφίστες που με τα πιο όμορφα έργα τους αντανακλούν τη χαρά της εορταστικής εκδήλωσης.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της έκθεσης είναι ότι εδώ οι Αλβανοί καλλιτέχνες έχουν ενωθεί με καλλιτέχνες της μειονότητας και αυτό γίνεται με στόχο η τέχνη να ενώνει τους ανθρώπους και σε αυτόν τον τομέα», είπε ο Στέφαν Αρσένι, επιμελητής.

1 220

«Τέτοιες εκθέσεις πρέπει να είναι συχνές γιατί μας φέρνουν όλους κοντά, μας ενώνουν όλους και στο τέλος μας δίνουν αυτό που χρειαζόμαστε, την πνευματική τροφή που μας τρέφει καθημερινά και μας κρατάει ζωντανούς στη ζωή μας και στην καθημερινότητά μας. », είπε ο Λάμπι Μαργκαρίτι, καθηγητής εικαστικών.

Η έκθεση έρχεται ως συνεργασία του συλλόγου «Miqësia» [‘Φιλία’] και του Προξενείου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο.

2 86

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, στην πέτρινη πόλη έχουν ανοίξει αρκετές εκθέσεις εικαστικών τεχνών, οι οποίες έχουν τραβήξει την προσοχή των φιλότεχνων.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ