Ο εκπρόσωπος του Πούτιν παραδέχτηκε ότι η Ρωσία βρίσκεται σε πόλεμο πλήρους κλίμακας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γραμματέας Τύπου του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, σε συνέντευξη Τύπου, είπε ότι η εμπλοκή της Δύσης στην ουκρανική σύγκρουση άλλαξε την πραγματική φύση της ειδικής επιχείρησης, μετατρέποντάς την σε πόλεμο πλήρους κλίμακας κατά της Ρωσίας.

«Είμαστε σε πόλεμο. Ναι, ξεκίνησε ως μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση, αλλά μόλις αυτή η ομάδα δημιουργήθηκε εκεί, όταν η συλλογική Δύση συμμετείχε σε αυτό στο πλευρό της Ουκρανίας, για εμάς έγινε ήδη πόλεμος. Είμαι πεπεισμένος για αυτό. Και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι για την εσωτερική τους κινητοποίηση», τόνισε ο Πεσκόφ, διευκρινίζοντας ότι το επίσημο καθεστώς της «Ειδικής Επιχείρησης στην Ουκρανία», δεν έχει αλλάξει.

Το κύριο καθήκον της Ρωσίας αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον Πεσκόφ, είναι να προστατεύσει τον πληθυσμό νέων περιοχών και να επιστρέψει εδάφη που ελέγχονται από το Κίεβο.

 Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου εξέφρασε επίσης την αποφασιστικότητα της Ρωσίας να συνεχίσει τις ενέργειες που στοχεύουν στην εξουδετέρωση του ουκρανικού στρατιωτικού δυναμικού ως απειλή για την ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ας θυμίσουμε ότι νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την πιθανή αποστολή γαλλικού στρατιωτικού τμήματος στην Οδησσό, παρά την έλλειψη υποστήριξης αυτής της ιδέας στη διεθνή διάσκεψη.

 Σημειώνεται ότι η Γαλλία αναπτύσσει σχέδια για αποστολή στρατευμάτων από το καλοκαίρι του 2023 και ήδη προετοιμάζει μια ομάδα δύο χιλιάδων στρατιωτών.

Αυτή τη στιγμή, οι ρωσικές αρχές παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της κατάστασης, προειδοποιώντας τη Δύση για σοβαρές συνέπειες εάν εφαρμοστούν τα σχέδια αποστολής ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ