Μακελειό στη Μόσχα: Στη δημοσιότητα βίντεο του Πούτιν αμέσως μετά την τρομοκρατική επίθεση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πρώτες στιγμές του Ρώσου προέδρου στο γραφείο του, λαμβάνοντας αναφορές για την τρομοκρατική επίθεση. Τον Ρώσο πρόεδρο αμέσως μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα να βρίσκεται στο γραφείο του αποτυπώνει βίντεο που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Ο δημοσιογράφος του προγράμματος “Μόσχα. Κρεμλίνο. Πούτιν” στο “Russia 1” Πάβελ Ζαρούμπιν δημοσίευσε στο Telegram το βίντεο, το οποίο έχει καταγράψει τον Ρώσο πρόεδρο να μιλάει στο τηλέφωνο ενώ βρίσκεται στο γραφείο του.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, ο Πούτιν λαμβάνει αναφορές από διάφορα τμήματα για την επίθεση μέσω τηλεφώνου.”Έντεκα άτομα κρατούνται;” — ο πρόεδρος απευθύνεται στον συνομιλητή του σε ένα από τα αποσπάσματα του βίντεο.

Το μακελειό στη Μόσχα

Το βράδυ της Παρασκευής, σημειώθηκαν πυροβολισμοί και πυρκαγιά στον συναυλιακό χώρο του Κρόκου στο Κρασνογκόρσκ της Μόσχας, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή το συγκρότημα Picnic. Τουλάχιστον τέσσερις άνδρες με στολές παραλλαγής και χωρίς μάσκες εισβάλλουν στην αίθουσα. Πυροβολούν και πετουν χειροβομβίδες.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ανακριτικής Επιτροπής, 133 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ ανεπισήμως οι νεκροί ανέρχονται σε 143.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, 154 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κήρυξε την 24η Μαρτίου ημέρα εθνικού πένθους.

Το Σάββατο, συνελήφθησαν 11 άτομα κι όπως ανακοινώθηκε ανάμεσά τους βρίσκονται και οι 4 ένοπλοι δράστες, οι οποίοι προσπάθησαν να δραπετεύσουν με ένα αυτοκίνητο και να περάσουν τα σύνορα με την Ουκρανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ