Αλβανικό δημοσίευμα για τη συλληψη του Γιόργκο Γκόρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μήνυση που κατέθεσε στην Ειδική Εισαγγελία SPAK ο εκλεγμένος δήμαρχος της Χειμάρρας, Άλφρεντ (Φρέντης) Μπελέρης, κατά του σοσιαλιστή αντιπάλου του, Γιόργκο Γκόρο, ο οποίος συνέχιζε να ασκεί τα καθήκοντά του, αποκάλυψε τη συνεργασία του τελευταίου με άλλα πρόσωπα για την παραχώρηση με παραποιημένα έγγραφα σημαντικών εκτάσεων κρατικής γης υπέρ ιδιωτικών φορέων – τα οποία τελικά πέρασαν στην κατοχή της εταιρείας του Αρτάν Γκάτσι/ Artan Gaçi, συζύγου της σοσιαλίστριας βουλευτού και πρώην υπουργού Όλτα Τζάσκα, ο οποίος έχει κηρυχτεί από την κυβέρνηση «στρατηγικός επενδυτής» για την κατασκευή τουριστικού συγκροτήματος στη Χειμάρρα, αξίας 5,5 εκατ. ευρώ.

Ο Μπελέρης υποστήριξε στην έκθεσή του ότι ο Γκόρο είχε αλλοτριώσει υπέρ ιδιωτών ένα ακίνητο που, αφού αγοράστηκε, έλαβε την ιδιότητα του στρατηγικού επενδυτή από τον Αρτάν Γκάτσι, τον πρώην βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος και ταυτόχρονα σύζυγο της πρώην υπουργού Όλτα Τζάσκα.

Ενώ ο Γκόρο και άλλα τέσσερα άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση για αυτές τις υποθέσεις, ο SPAK δεν απάντησε στην ερώτηση του BIRN μέχρι τη δημοσίευση αυτού του άρθρου, εάν τέθηκε υπό έρευνα και ο Γκάτσι.

 Ομοίως, ο στρατηγικός επενδυτής, Αρτάν Γκάτσι, δεν απάντησε μέχρι τη δημοσίευση αυτού του άρθρου στις ερωτήσεις για σχολιασμό που του απηύθυνε το BIRN σχετικά με αυτές τις συνθήκες που ενημέρωσε ο SPAK.

Για «Κατάχρηση Καθήκοντος» συνελήφθη το Σάββατο 23 Μαρτίου ο εκτελών χρέη δημάρχου του Δήμου Χειμάρρας, Γιώργκο Γκόρο, ο οποίος έχασε στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, κατηγορείται από την Ειδική Εισαγγελία ότι σε δύο διαφορετικά επεισόδια, αντίθετα με το νόμο, συνεργάστηκε με άλλα πρόσωπα για τη μεταβίβαση σημαντικών εκτάσεων κρατικής γης υπέρ ιδιωτικών φορέων.

«Ο συγκεκριμένος πολίτης (Γιόργκο Γκόρο/Jorgo Goro), σε συνεργασία με τον άλλο υπό έρευνα πολίτη JB, χωρίς να προβεί σε συγκεκριμένη επαλήθευση σύμφωνα με τις νομικές υποχρεώσεις, διαβίβασαν στους αρμόδιους φορείς εντελώς πλαστά έγγραφα, καθιστώντας δυνατή την καταχώριση έκτασης 5512 m2 γεωργικής γης, ιδιοκτησίας του Δημοσίου, υπέρ του ιδιωτικού φορέα.

Αυτή η έκταση γης που βρίσκεται στις Δρυμάδες, Αυλώνα, αφού εγγράφηκε στα δημόσια μητρώα χάρη στις παράνομες ενέργειες των υπευθύνων (άλλοι υπό έρευνα BA και V.GJ.) έχει αλλοτριωθεί υπέρ ιδιωτικού φορέα. αφαιρώντας το κράτος από την ιδιοκτησία του» , αναφέρεται στην ανακοίνωση που διένειμε το Σάββατο ο SPAK.

Bold News

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ