Αλβανία: Ο Βαγγέλης Ντούλες μιλάει για τη σύλληψη του Γκόρο και για τον Φρέντι Μπελέρη- Τι ζητάει η ΟΜΟΝΟΙΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από την Κορυτσά, ο επικεφαλής του ΚΕΑΔ/ PBDNJ, Βαγγέλης Ντούλες, σχολίασε τη σύλληψη του εν ενεργεία δημάρχου της Χιμάρας, Γιόργκο Γκόρο, σύμφωνα με αλβανικό δημοσίευμα.

Ο Ντούλες κατηγορεί ότι όλα είναι ένα πολιτικό παιχνίδι που διευθύνει ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο δεν μπορεί να ξεθωριάζει το λέρωμα της σύλληψης του Φρέντη Μπελέρη.

Αυτές είναι οι κινήσεις του πρωθυπουργού Ράμα, κινήσεις που δεν μπορούν να προταθούν σε κανέναν γιατί όλοι γνωρίζουν ότι είναι κινήσεις μαριονέτας στη σκηνή του θεάτρου σκιών που προσπαθεί να στήσει ο Έντι Ράμα στη Χειμάρρα.

Η ουσία του θέματος είναι μία και μοναδική στη Δημοκρατία της Αλβανίας θα τηρηθούν το σύνταγμα, ο νόμος, οι ευρωπαϊκές συμβάσεις στις οποίες η χώρα είναι συμβαλλόμενο μέρος, θα γίνουν μέρος του καθημερινού σεβασμού των δικαιωμάτων των πολιτών αυτής Χώρας!

 Είναι μια ανεξίτηλη κηλίδα για την τάξη, το κράτος δικαίου, το κράτος που μπορούμε να ισχυριστούμε ότι έχουμε και τη δημοκρατία, η κράτηση του κ. Μπελέρη για 11 μήνες χωρίς στοιχεία, επιχειρήματα ή στοιχεία.

Επομένως, το θέμα είναι πολύ απλό, το συντομότερο δυνατόν, ο Μπελέρης θα πρέπει να ορκιστεί γιατί δεν υπάρχει νομικό εμπόδιο για μια τέτοια εξέλιξη, να αναλάβει το έργο και ταυτόχρονα η Χιμάρα χρειάζεται μια συνολική διαφάνεια στους νόμους με την θέμα ακινήτων και κυρίως με όσους έχουν ωφεληθεί από τον νόμο των στρατηγικών επενδύσεων.

Ο Έντι Ράμα και η εταιρεία του, που έχουν δώσει όλα αυτά τα καταχρηστικά δικαιώματα, είναι υπεύθυνοι για κάθε υπόθεση που έχει καταγγελθεί, επομένως αυτή η διαφάνεια πρέπει να φτάσει μέχρι το τέλος σε όλες τις υποθέσεις.

«Χαρακτηρίζετε την υπόθεση του κυρίου Γκόρο, αστυνομική υπόθεση όπως αυτή του Μπελέρη;»

Όλες οι κινήσεις ενορχηστρώνονται από τον μοναδικό μαέστρο στη Χειμάρρα, τον Έντι Ράμα.

Φυσικά υπάρχουν πολλά θύματα στις τάξεις του Σοσιαλιστικού Κόμματος (SP) της κυβέρνησης, αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης που εξελέγησαν με το SP που ακολουθούν τυφλά τις εντολές του Ράμα και είναι αυτοί που φέρουν το βάρος της νομικής ευθύνης γιατί έχουμε πρωτιά, υπουργός που είναι εντελώς ανεύθυνος.

«Ο Γκόρο καταγγέλθηκε από τον ίδιο τον Μπελέρη;»

Ο δήμαρχος της Χιμάρας δεν εξελέγη σύμφωνα με εμένα, αλλά σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή της Χειμάρρας και το Δικαστήριο Πραγμάτων της Αυλώνας. Καμία σύλληψη δεν μπορεί να μας προτείνει να επικεντρωθούμε στο κομμάτι, γνωρίζουμε ότι αλλού κοιμάται το κουνέλι. Είναι ο Έντι Ράμα που φέρει την αποκλειστική ευθύνη για το ‘κρεοπωλείο’ των ακινήτων στη Χειμάρρα.

«Νομίζετε ότι η σύλληψη του Γιόργκου Γκόρο από τον Ράμα γίνεται για να κατευνάσουν Βρυξέλλες και Αθήνα.

Κανείς δεν μπορεί να κατευναστεί χωρίς να φτάσει μέχρι το τέλος της δικαιοσύνης. Ο Ράμα είναι εντελώς σε λάθος κατεύθυνση αν πιστεύει ότι μπορεί να δημιουργήσει ψευδαισθήσεις και να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του για τις ευθύνες που τον βαρύνουν εξ ολοκλήρου σε σχέση με περιουσιακά ζητήματα στα παράλια του Ιονίου.

Ο Ράμα προορίζει τον Βαγγέλη Τάβο για δήμαρχο στη Χειμάρρα;

Η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας – Ομόνοια, αντέδρασε με δελτίο Τύπου για τη σύλληψη του εν ενεργεία δημάρχου Χιμάρας, Γιόργκο Γκόρο. Ο τελευταίος συνελήφθη το βράδυ της 23ης Μαρτίου, ενώ κατηγορείται από την Ειδική Δομή Καταπολέμησης της Διαφθοράς (SPAK) για κατάχρηση εξουσίας σε δύο υποθέσεις.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει εγείρει αρκετά ερωτήματα στην ανακοίνωση, όπως γιατί ο Ράμα διόρισε τον Βαγγέλη Τάβο, Νομάρχη Αυλώνας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να διοριστεί δήμαρχος, ή ακόμα και γιατί ο SPAK περίμενε τόσο καιρό τη σύλληψη του Γκόρο και γιατί δεν πήρε καν τον Αρτάν. Ο Γκάτσι τέθηκε υπό κράτηση.

Τέλος, η ΟΜΟΝΟΙΑ κλείνει την ανακοίνωση λέγοντας ότι αφού δεν επιτρέπουν την ορκωμοσία του Φρέντη Μπελέρη, την ηγεσία του Δήμου Χιμάρας θα πρέπει να αναλάβει ένας εκ των δημοτικών συμβούλων του νικητήριου συνδυασμού των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου 2023.

Τι γράφει η ΟΜΟΝΟΙΑ:

2 95

Η ιδέα του Ράμα να διορίσει τον πρώην σοσιαλιστή βουλευτή με καταγωγή από τη Δρόπολη, Βαγγέλη Τάβο, ως δήμαρχο του Δήμου Χειμάρρας, ακούστηκε για πρώτη φορά τα Χριστούγεννα του 2023.

Ο Βαγγέλης Τάβος, προς τιμήν του, το αρνήθηκε τότε. Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο στην Αλβανία. Τις τελευταίες 3 εβδομάδες συνέβησαν τα εξής:

5 Μαρτίου 2024: Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρης καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό σε δίκη χωρίς στοιχεία.

14 Μαρτίου 2024: Ο νομάρχης Αυλώνας αντικαταστάθηκε ξαφνικά από τον Βαγγέλη Τάβο.

21 Μαρτίου 2024: Το Συνταγματικό Δικαστήριο νομιμοποίησε την κράτηση του Μπέλερη.

23 Μαρτίου 2024: Ο εκλεκτός του Ράμα και ο ηττημένος των τοπικών εκλογών, Γιόργκο Γκόρο, ο οποίος συνέχισε να ηγείται της Χειμάρρας για 10 μήνες μετά την ήττα του, συλλαμβάνεται.

Προκύπτουν ερωτήματα:

Γιατί ο Ράμα διόρισε Νομάρχη τον Τάβο εννέα μέρες πριν συλληφθεί ο Γκόρο;

Ήταν να του παραδώσει τη διοίκηση του δήμου Χειμάρρας μετά την κράτηση του Γκόρο; Μήπως για να τον ορίσουν υποψήφιο για τις αναμενόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές μετά την τελική ποινή του δημάρχου Μπελέρη;

«Γιατί περίμενε τόσους μήνες η εισαγγελία του SPAK για να συλλάβει τον Γκόρο; Μήπως περίμενε μέχρι να τελειώσει η δίκη στο Συνταγματικό Δικαστήριο;

«Γιατί η εισαγγελία του SPAK δεν συνέλαβε και τον Artan Gaçi, σύζυγο της πρώην υπουργού Εξωτερικών Όλτα Τζάσκα, υπέρ του οποίου διαπράχθηκε η πλαστογραφία για την οποία κατηγορείται ο Γκόρο;

«Γιατί η εισαγγελία του SPAK δεν συνέλαβε και αυτούς που έδωσαν στον Artan Gaçi, σύζυγο της πρώην υπουργού Εξωτερικών Τζάσκα, την ιδιότητα του στρατηγικού επενδυτή για περιουσιακό στοιχείο που αποκτήθηκε με πλαστογραφία;

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, εξακολουθείτε να πιστεύετε στην ανεξαρτησία του ΣΠΑΚ και γενικότερα στη δικαιοσύνη;

Από τη στιγμή που ο κ. Ράμα αποφάσισε τελικά να παραβιάσει τους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας μην επιτρέποντας στον εκλεγμένο δήμαρχο να ορκιστεί, θα θέλαμε να του υπενθυμίσουμε ότι στις 22 Δεκεμβρίου 2023 δήλωσε ότι θα ακολουθήσει τις «καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές» για τον δήμο Χειμάρρας.

Αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα:

 Όποιος αναλάβει την προσωρινή ηγεσία του δήμου της Χειμάρρας μέχρι την απελευθέρωση και την ορκωμοσία του Φρέντη Μπελέρη, πρέπει να είναι ένας από τους δημοτικούς συμβούλους του νικητηρίου συνασπισμού στις τοπικές εκλογές του Μαΐου 2023.

Δεν μπορεί να είναι κάποιος χωρίς διασυνδέσεις με την ψήφο του λαού της Χειμάρρας και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να είναι από άλλη περιοχή εκτός δήμου Χιμάρας.

Εμείς οι Χειμαρριώτες θέλουμε για δήμαρχο τον άνθρωπο που ψηφίσαμε και όχι αυτόν που αρέσει στον Ράμα.

Shqiptarja

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ