Κόρινθος: Αστυνομικοι δέχθηκαν επίθεση μεσα στο νοσοκομειο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το «έλα να δεις» επικράτησε στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όταν ομάδα Ρομά άρχισε να φωνάζει και να δημιουργεί ένταση, ενώ δεν δίστασε να τραυματίσει σοβαρά και αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο, ώστε αν επιβάλουν την τάξη.

Όλα άρχισαν όταν οι Ρομά που βρίσκονταν στο νοσηλευτικό ίδρυμα άρχισαν να προκαλούν επεισόδια, με συνέπεια στο σημείο να κληθεί η Αστυνομία. Ωστόσο, οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ στην προσπάθειά τους να τους απομακρύνουν, δέχτηκαν άγρια επίθεση. Συγκεκριμένα, οι Ρομά τους γρονθοκόπησαν, τραυματίζοντας τον έναν εκ των αστυνομικών στο πρόσωπο! Αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή, προκειμένου να γλιτώσουν την σύλληψη. Την ίδια ώρα, ο 49χρονος αρχιφύλακας μεταφέρθηκε με περιπολικό σε νοσοκομείο της Αττικής, όπου και διαπιστώθηκε πως φέρει κάταγμα στη μύτη.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό βίας που σημειώνεται τα τελευταία 24ωρα στην Κορινθία, με τους δράστες και των δύο επιθέσεων να παραμένουν ασύλληπτοι, προκαλώντας προβληματισμό και συνάμα φόβο στην τοπική κοινωνία.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων καταδικάζει το γεγονός

Σε συνέχεια των όσων εκτυλίχθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο της Κορίνθου, το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση, όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση.

«Το χθεσινό ήταν ένα γεγονός, από τα πολλά και ξεχείλησε το ποτήρι. Αποδείκνυει περίτρανα την απαξίωση της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας για ενίσχυση της Δ.Α. Κορινθίας με αστυνομικό προσωπικό. Η ξεγυμνωμένη πλέον Κορινθία καλείται να ανταπεξέλθει με λιγοστό προσωπικό της καθημερινότητας, όπως επίσης και η σημαντική μείωση της ενίσχυσης του ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Κορίνθου, έχει ως αποτέλεσμα τα καθημερινά επεισόδια και εξεγέρσεις αλλοδαπών, που για να κατασταλούν απασχολούν προσωπικό από όλες της υπηρεσίες της Δ.Α. Κορινθίας», αναφέρει αρχικά σε ανακοίνωσή του και συνεχίζει:

«Θέτουμε την Φυσική και Πολιτική Ηγεσία προ των ευθυνών της και την καλούμε ΑΜΕΣΑ να ενισχύσει της Δ.Α. Κορινθίας με προσωπικό και την Κυβέρνηση επιτέλους να θωρακίσει το επάγγελμά μας και τα σε βάρος μας εγκλήματα να τιμωρούνται ανάλογα. Καλούμε επίσης τους τοπικούς παράγοντες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να καταστήσουν σαφές στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία οτι και οι πολίτες της Κορινθίας ανήκουν στην Ελλάδα, έχουν δικαίωμα στην ασφάλεια, ώστε να ενισχυθούμε άμεσα, γιατί όπως έχουμε δηλώσει στο παρελθόν και θα το επαναλάβουμε, Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ