Έπεσε στα χέρια των Ουκρανών ο ρωσικός μυστικός πύραυλος Zircon

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπερηχητικός πύραυλος 3M22 Zircon, ένας από τους νεότερους και μυστικούς πυραύλους του ρωσικού στρατού , καταρρίφθηκε σήμερα στον εναέριο χώρο του Κιέβου και έπεσε στα χέρια του ουκρανικού στρατού κατεστραμμένος.

Σήμερα, η Ρωσία χρησιμοποίησε ξανά τον νεότερο πύραυλο της, τον 3M22 Zircon (Όνομα αναφοράς ΝΑΤΟ: «SS-N-33») για να χτυπήσει το Κίεβο. Αυτή είναι η δεύτερη δημόσια γνωστή χρήση αυτού του πυραύλου, μετά από μια άλλη επίθεση στο Κίεβο στις 7 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον ουκρανικό Τύπο, 2 πύραυλοι Zircon που εκτοξεύτηκαν για να πλήξουν ορισμένους στόχους στο Κίεβο σήμερα χτυπήθηκαν από ουκρανικά συστήματα αεράμυνας. Τα συντρίμμια των πυραύλων που υπέστησαν σημαντικές ζημιές έπεσαν στα χέρια του ουκρανικού στρατού.

Παραμένει ασαφές εάν οι πύραυλοι Zircon εκτοξεύτηκαν από σταθερό εκτοξευτή, γνωστό και ως Object-100, ή από εκσυγχρονισμένο Bastion Mobile παράκτιο αμυντικό σύστημα.

Σύμφωνα με τον ουκρανικό Τύπο, 2 πύραυλοι Zircon που εκτοξεύτηκαν για να πλήξουν ορισμένους στόχους στο Κίεβο σήμερα χτυπήθηκαν από ουκρανικά συστήματα αεράμυνας.

Τα συντρίμμια των πυραύλων που υπέστησαν σημαντικές ζημιές έπεσαν στα χέρια του ουκρανικού στρατού.

Παραμένει ασαφές εάν οι πύραυλοι Zircon εκτοξεύτηκαν από σταθερό εκτοξευτή, γνωστό και ως Object-100, ή από εκσυγχρονισμένο Bastion Mobile παράκτιο αμυντικό σύστημα.

Σύμφωνα με την Defense UA, σε αυτά τα συντρίμμια η Ουκρανία θα προβεί σε μια βαθιά ανάλυση των πυραύλων Zircon. Θα εξετάσει τον τύπο του κινητήρα, το σύστημα καθοδήγησης και τα υλικά που χρησιμοποιούνται, ώστε να λάβει πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του.

Η Ρωσία ανακοίνωσε αρχικά ότι το Zircon είχε εμβέλεια 400 km και ταχύτητα 6 Mach, στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι είχε εμβέλεια 600 km και στη συνέχεια 1.000 km και ταχύτητα 9 Mach. Το βάρος της κεφαλής δηλώνεται μεταξύ 300 και 500 kg σε διάφορες πηγές.

2 100

Απεικόνιση του πυραύλου Zircon σύμφωνα με τα ευρήματα

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ