Τον άφησαν να πεθάνει αβοήθητο: Δεν εγινε αερομεταφορά επειδή η κατάσταση του κρίθηκε μη αναστρέψιμη από τους γιατρούς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τραγωδία εκτυλίχθηκε στο νησί της Κάσου, όταν ένας 75χρονος στα καλά καθούμενα γλίστρησε, έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι. Οι απορίες πληθαίνουν μετά τις καταγγελίες των συγγενών του για το τι πραγματικά συνέβη μετά τον τραυματισμό του.

Στο επίκεντρο της τοπικής συζήτησης της Κάσου βρίσκεται ο θάνατος ενός 75χρονου άντρα, που όπως υποστηρίζουν στενοί συγγενείς του, αν υπήρχε μια στοιχειώδης ευαισθησία, σήμερα πιθανότατα θα ζούσε. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, το ΕΚΑΒ αδιαφόρησε να τρέξει τις διαδικασίες για την αερομεταφορά του τραυματία σε νοσοκομείο της Κρήτης ή της Ρόδου. Το ΕΚΑΒ από την άλλη απαντάει πως η αερομεταφορά δεν προχώρησε επειδή η κατάσταση του άτυχου άντρα κρίθηκε μη αναστρέψιμη από τους γιατρούς.

Η τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, 24/3, όταν ο ηλικιωμένος άνδρας γλίστρησε και έπεσε. Αμέσως ειδοποιήθηκε ο γιατρός του Κέντρου Υγείας που διαπίστωσε πως ο άτυχος άντρας είχε χτυπήσει σοβαρά και ήδη είχε χάσει αισθήσεις του και ήταν σε κώμα, με εσωτερική αιμορραγία. Όλες οι αρχές της Κάσου κινητοποιήθηκαν άμεσα για να μεταφερθεί ο τραυματίας με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Ρόδου ή σε νοσοκομείο της Κρήτης. Όπως καταγγέλλουν συγγενείς του ηλικιωμένου, τελικά δεν εστάλη μέσο μεταφοράς για νοσοκομείο, αφού θεωρήθηκε μη βιώσιμη η κατάσταση του τραυματία. Οι κάτοικοι της Κάσου και οι Αρχές θεωρούν πως η αερομεταφορά θα έπρεπε να γίνει χωρίς δεύτερη συζήτηση και να μην παρθούν αποφάσεις από μια διάγνωση που έγινε από το τηλέφωνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές της Κάσου επιρρίπτουν ευθύνες στο ΕΚΑΒ για την καθυστέρηση και ματαίωση της αερομεταφοράς, ενώ το ΕΚΑΒ θεωρεί πως αυτή δεν έγινε γιατί τα νοσοκομεία δεν έδειξαν ενδιαφέρον για να περιθάλψουν τον τραυματία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ