Η Γεωργία προκρίθηκε στο Euro της Γερμανίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το 2014 στο Μουντιάλ της Βραζιλίας η Ελλάδα αποχαιρετούσε τη διοργάνωση στη διαδικασία των πέναλτι από την Κόστα Ρίκα. Δέκα χρόνια μετά, πάλι στα πέναλτι, η Ελλάδα αποκλείστηκε όχι στην τελική φάση, αλλά από αυτήν.

Οι Γεωργιανοί νίκησαν 4-2 στη διαδικασία των πέναλτι μετά από άγονο ματς και παράταση (0-0), πήραν αυτοί το εισιτήριο για τη Γερμανία κι άφησαν εμάς να δούμε τη διοργάνωση που κατακτήσαμε 20 χρόνια πριν από τον… καναπέ.

Η αλήθεια είναι ότι οπεριμέναμε κάτι καλύτερο από την Εθνική που… έβγαλε νύχια μόνο στο τέλος του α’ ημιχρόνου της παράτασης. Το δοκάρι του Μαυροπάνου, οι ευκαιρίες των Μπακασέτα (100′), Μπουχαλάκη (02′) και Ρότα (103′) ήταν οι μόνος που… πάγωσαν το γήπεδο στην Τυφλίδα. Στον αντίποδα ο Βλαχοδήμος είχε δύο σπιουδαίες επεμβάσεις σδτο 105′ και 110′ σε προσπάθειες του Νταβιντασβίλι.

Κι αφού δεν επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί η ελληνική ομάδα, όπως τουλάχισοτν την έδιναν οι στοιχηματικές ευκαιρίες, έφθασε να παίξει κορώνα γράμματα την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί που δεν υπάρχουν φαβορί και αοουτσάιντερ. Οι αποτυχίες των Μπακασέτα και Γιακουμάκη μας άφησαν εκτός Euro. αφού από την άσπρη βούλα μόνο ο Μικαουτάτζε δεν βρήκε στόχο.

Η σειρά των πέναλτι
Κοτσορασβίλι 1-0
Μπακασέτας διώχνει ο Μαμαρντασβίλι
Νταβιντασβίλι 2-0
Μασούρας 2-1
Μικαουτάτζε άουτ
Μπουχαλάκης 2-2
Ντβάλι 3-2
Γιακουμάκης άουτ
Κβερβεσκίλι 4-2

ΔΗΜΟΦΙΛΗ