Τρομοκρατική επίθεση στη Μοσχα: Οι νεκροί έφτασαν τους 143

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε κατάσταση-σοκ παραμένει η Ρωσία μετά το λουτρό αίματος στη Μόσχα. Από την τρομοκρατική επίθεση της περασμένης Παρασκευής, 22/3, αγνοούνται πάνω από 100 άτομα, ενώ τουλάχιστον 143 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο μακελειό.

Ο προηγούμενος απολογισμός του ρωσικού υπουργείου Υγείας έκανε λόγο για 140 νεκρούς. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο, 80 τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία της πρωτεύουσας, συμπεριλαμβανομένων έξι παιδιών. Τέσσερις ασθενείς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, διευκρίνισε.

Πάνω από 500 σφαίρες στον τόπο του εγκλήματος

Την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Ωστόσο, το Κρεμλίνο θεωρεί πως για το μακελειό ευθύνονται ισλαμιστές τρομοκράτες που συνδέονται κατά κάποιον τρόπο με την Ουκρανία ή με συμμάχους της στη Δύση, χωρίς να έχουν παρουσιάσει στοιχεία που να τεκμηριώνουν αυτόν τον ισχυρισμό.

Οι ρωσικές αρχές έχουν προχωρήσει σε 11 συλλήψεις για την τρομοκρατική επίθεση, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων φερόμενων ως δραστών, οι οποίοι έχουν καταγωγή από το Τατζικιστάν.

Την ίδια ώρα, ένα ρωσικό ενημερωτικό μέσο έγραψε σήμερα ότι τουλάχιστον 95 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι μετά την επίθεση της περασμένης εβδομάδας κοντά στη Μόσχα. Tο μέσο Baza, που έχει καλές επαφές με τις υπηρεσίες ασφαλείας και επιβολής του νόμου της Ρωσίας, έγραψε πως επιπλέον 95 άνθρωποι εμφανίζονται σε καταλόγους που έχουν συντάξει οι υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων και βασίζονται στις εκκλήσεις πολιτών για αγνοούμενους συγγενείς τους. «Αυτοί οι κατάλογοι περιλαμβάνουν ανθρώπους με τους οποίους οι συγγενείς τους δεν έχουν καταφέρει να έλθουν σε επαφή μετά την τρομοκρατική επίθεση, όμως που δεν βρίσκονται στον κατάλογο των νεκρών ή των τραυματιών», γράφει το Baza. «Ορισμένοι από αυτούς τους ανθρώπους έχουν πεθάνει, όμως δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ