Η Ζαχαροβα αποδομεί τους αμερικανους για το Ισλαμικό κράτος: Οι ΗΠΑ το δημιούργησαν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξαιρετικά σκληρή παρέμβαση έκανε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, η οποία παρέθεσε στοιχεία που κατά το Κρεμλίνο, αποδεικνύουν την διασύνδεση της ισλαμικής τρομοκρατίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Είπε συγκεκριμένα:

«Όλα ξεκίνησαν με τα αμερικανικά αντισοβιετικά πειράματα στο Αφγανιστάν. Να σας θυμίσω ένα απόσπασμα της Χίλαρι Κλίντον; Και η Χίλαρι Κλίντον ξέρει τι λέει. Ήταν στην εξουσία όλη της τη ζωή. «Θα στρατολογήσουμε», είναι τα λόγια της Κλίντον, «αυτούς τους Μουτζαχεντίν. Αυτό είναι καταπληκτικό. Ας εισαγάγουμε το ουαχαμπιστικό σήμα του Ισλάμ στο Αφγανιστάν για να μπορέσουμε να νικήσουμε τη Σοβιετική Ένωση». Στη συνέχεια είπε πόσα χρήματα διοχέτευσαν σε αυτά τα έργα. Πολλοί είπαν το ίδιο πράγμα. Αυτό ήταν το πρώτο παγκόσμιο βήμα.

Μετά το Ιράκ, όπου το ISIS εμφανίστηκε τόσο άμεσα όσο και έμμεσα λόγω της επέμβασης, της κατοχής και της καταστροφής του ιρακινού κράτους, πάλι από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μεταξύ του 2004 και του 2006, η αμερικανική στρατιωτική προπαγάνδα σκόπιμα υπερέβαλλε τον ρόλο του πρώτου ηγέτη της λεγόμενης εξέγερσης της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, του Abu Musab al-Zarqawi. Γιατί; Να τον κάνει να μοιάζει με υπερασπιστή της πίστης στα μάτια πολλών μουσουλμάνων της περιοχής. Με άλλα λόγια, σχημάτιζαν έναν άλλο τρομοκρατικό πυρήνα που χρειάζονταν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Τον Οκτώβριο του 2006, μια νέα ομάδα τζιχαντιστών δημιουργήθηκε με βάση τη λεγόμενη Συμβουλευτική Συνέλευση των Μουτζαχεντίν. Μόλις συγχώνευσε τους τρομοκράτες της al-Masa με άλλους ισλαμιστές στο Ιράκ. Το πρώτο ήταν το όνομα του ISIS. Και αρχηγός έγινε ο Αμπού Ομάρ αλ Μπαγκντάντι.

Ποιος νομίζετε ότι είναι; Αυτός είναι ο άνθρωπος που λίγο πριν οι Αμερικανοί αποφυλακίστηκαν από φυλακή του Ιράκ για άγνωστο λόγο. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, εκείνους τους ανθρώπους, που ήταν οι νόμιμοι άρχοντες του Ιράκ, τους απαγχόνισαν, τους φυλάκισαν και τους έκαψαν. Και ο άνθρωπος που ένωσε αυτές τις τρομοκρατικές ομάδες, τον άφησαν να βγει από τη φυλακή. Λοιπόν, είναι κατανοητό γιατί το έκαναν αυτό. Γιατί έπρεπε να ελέγχονται. Μετά η Συρία, όπου όλα αυτά άρχισαν να χρησιμοποιούνται προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ