Έσβησε αθορυβα στα 80 του χρόνια ένας επιχειρηματιας μύθος μιας εποχής της Αθήνας που δεν υπάρχει πια, πεθανε ο Σωκρατης Καλκάνης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάει κι ο Σωκράτης Καλκάνης. Η ζωή του σενάριο.
Και διάβασα ότι πέθανε μόνος. Και λυπήθηκα. Υπάρχουν κι αυτά τα σενάρια, βλέπεις.
Μα θα τον θυμόμαστε για τις καλές μέρες και νύχτες.

Στη φωτο, καλοκαίρι, σε ένα σπίτι μου στου Παπάγου, τέλη ’90.
Από αριστερά πάνω Πετρίτσης, Ξανθούλης, φίλος Σωκράτη, κάτω Καλκάνης, Μουρατίδης.
Ευτυχισμένες μέρες. #happydays
Αντίο Σωκράτη…

IMG 4736

Σωκράτης Καλκάνης
Για όσα ζήσαμε και για όσα δεν προλάβαμε θέλω να σου πω ευχαριστώ που ήσουν πάντα τόσο ευγενής, δοτικός και γενναιόδωρος.
40 χρόνια γνωριμίας, αμέτρητα βράδια παρέα, διακοπές, μπιρίμπες, γέλια και τραπεζώματα στο King George, καλοκαίρι στην Βουλιαγμένη, στο Λαγονήσι, στα Καλύβια…
Σωκράτη μου γράφω αυτές τις λίγες αράδες και είμαι βουρκωμένος…
Καλό ταξίδι

Έφυγε από τη ζωή ο Σωκράτης Καλκάνης, επιχειρηματίας, πρώην ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου King George και μύθος μιας εποχής της Αθήνας που δεν υπάρχει πια… Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, στα Καλύβια Αττικής. Σύμφωνα με το περιβάλλον του αντιμετώπιζε καρδιακά προβλήματα.

Ο Σωκράτης Καλκάνης σφράγισε με τη ζωή του τη νυχτερινή Αθήνα της δεκαετίας του ’70 και του ’80. Γόνος μιας ιστορικής οικογένειας ξενοδόχων καθώς η μητέρα του, η δραστήρια κοσμική, Καίτη Καλκάνη, είχε φτιάξει το King George, ένα μοναδικό boutique hotel στο κέντρο της Αθήνας, το «αντίπαλον δέος» του «Μεγάλη Βρετάννια, που σημάδεψε πολλές δεκαετίες με τα ρεβεγιόν και τα μασκέ πάρτι.

Ο Σωκράτης Καλκάνης συνέχισε την παράδοση αναλαμβάνοντας το ξενοδοχείο και υπήρξε συλλέκτης μοναδικών έργων τέχνης. Αρκετά από αυτά στόλιζαν και τους χώρους του King George.

Με πληροφορίες απο το cosmopoliti.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ