Πρόεδρος Σερβίας: «Ο Πούτιν παραλληλίζει λάθος το Κοσσυφοπέδιο»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε σήμερα ότι η Σερβία βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη πολιτική κατάσταση.

«Αυτή τη φορά, φοβάμαι, δεν φταίμε πραγματικά εμείς, αλλά λόγω της γεωπολιτικής κατάστασης, πληρώνουμε υψηλό τίμημα», είπε ο Βούτσιτς.

Πρόκειται, λέει, για τη συνολική πίεση λόγω της στρατιωτικής μας ουδετερότητας, της στάσης μας απέναντι στη σύγκρουση στην Ουκρανία και της θέσης ότι καταδικάζουμε την επίθεση σε κυρίαρχη χώρα, αλλά δεν προσχωρούμε στις κυρώσεις.

Το «προηγούμενο του Κοσσυφοπεδίου»

Ο τρίτος λόγος, επεσήμανε, είναι ότι οι δυτικές χώρες αισθάνονται μεγάλη πίεση λόγω της προέλασης των ρωσικών δυνάμεων και πιθανών μελλοντικών πολιτικών μηνυμάτων από τη Μόσχα που θα βασίζονται σε αυτό που λανθασμένα αποκαλείται «προηγούμενο του Κοσσυφοπεδίου». 

«Ακριβώς για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητο να τα πάρουμε όλα αυτά από τα χέρια του Βλαντίμιρ Πούτιν ή ως πιθανός άσος στο μανίκι του Βλαντιμίρ Πούτιν, και εδώ είναι που η Σερβία και ο σερβικός λαός βρίσκονται συχνά στο στόχαστρο όχι μόνο από την Πρίστινα, αλλά και από όλους, αυτούς που τους στήριξαν», εξήγησε ο Βούτσιτς, ενοχλημένος από την παρομοίωση της κατάστασης του Ντονμπάς της Ουκρανίας με το Κοσσυφοπέδιο της Σερβίας.

Ο Βούτσιτς επεσήμανε ότι η δίωξη των Σέρβων από το βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων προετοιμάστηκε βάναυσα και από την άλλη πλευρά ακούγεται «οργανωμένη σιωπή», επεσήμανε.

Όπως σημειώνεται, ο Σέρβος πρόεδρος είχε προαναγγείλει ότι θα απευθυνθεί στους πολίτες και θα απαντήσει σε όλες τις πολιτικές ερωτήσεις εντός 48 ωρών.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ