Ο Ραμα επέβαλε την Blerina Γκόρου Bala νέα δήμαρχο στην Χειμάρρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η σύλληψη του πρώην δημάρχου της Χειμάρρας, Γιώργου Γκόρου, και η φυλάκιση του εκλεγμένου δήμαρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη άφησε ακέφαλο τον δήμο.

Σήμερα λοιπόν ο Έντι Ράμα επέβαλε δήμαρχο της αρεσκείας του με το δημοτικό συμβούλιο να εγκρίνει πρόταση με 15 ψήφους υπέρ, χρίζοντας την Blerina Γκόρου Bala νέα δήμαρχο.

Η οποία ήταν μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος και δεξί χέρι του Γκόρο.

Η διορισμένη δήμαρχος κατάγεται από τη Χειμάρρα, είναι του γένος Γκόρου και ο άντρας της Artan Bala είναι εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος του Σοσιαλιστικού κόμματος. Εργάζεται δε από το 2009 στο δημαρχείο Χειμάρρας ως οικονομολόγος αναφέρει το himara.gr.

Για τη νέα «φυτευτή» δήμαρχο έκανε και και ανάρτηση ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, έγραψε:

«Θετική εξέλιξη για τη συνέχιση του έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελεί η σημερινή εκλογή από το Δημοτικό Συμβούλιο Χιμάρας, με 15 ψήφους υπέρ και μόλις 4 κατά, της αντιδημάρχου του δήμου, Blerina Bala, ως εν ενεργεία δημάρχου.

Η αποτυχημένη προσπάθεια από μια χούφτα παρακινημένων ατόμων να αποτρέψουν αυτήν την εξέλιξη βάσει της σχετικής νομικής υποχρέωσης του Δημοτικού Συμβουλίου κατέδειξε ξεκάθαρα το απλό γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Χειμαρριωτών δεν ανήκει στα χαρακώματα της σύγκρουσης, του διχασμού και της παράλογης ενίσχυσης της πρωτόγονης διαμάχης, που τρέφεται με συμφέροντα και λογαριασμούς που δεν έχουν καμία σχέση με τα νόμιμα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού της Χειμάρρας» ανέφερε.

Πάντως Βορειοηπειρώτες και άλλοι Αλβανοί πολίτες, που είχαν συγκεντρωθεί στο δημαρχείο μόλις άκουσαν ποιος ανέλαβε δήμαρχος, προχώρησαν σε αποδοκιμασίες και προπηλακισμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ