Αστυνομικοί ετοίμαζαν ληστεία σε κατάστημα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αξιωματικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων συνέλαβαν το πρωί της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας δύο αστυνομικούς. Υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αττικής και ο ένας βρίσκεται σε κατάσταση αργίας. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για παράβαση καθήκοντος, ψευδή κατάθεση και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ιδιοκτήτης καταστήματος στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα αντιλήφθηκε τρία άτομα, τα οποία με μερικώς καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους κατόπτευαν τον περιβάλλοντα χώρο του καταστήματός του. Θεώρησε ότι επρόκειτο να κάνουν ληστεία και κάλεσε σε βοήθεια.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, υπάλληλος διπλανού καταστήματος ενημέρωσε το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα. Αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο και ακινητοποίησαν δύο άτομα. Την προανάκριση ανέλαβε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, κλιμάκιο της οποίας μετέβη στην περιοχή.

Για την παρουσία τους στον χώρο οι συλληφθέντες αστυνομικοί επικαλέστηκαν παραπλανητικά στοιχεία που έρχονταν σε αντίθεση με υπηρεσιακά δεδομένα. Ο ένας απέκρυψε την Υπηρεσία προέλευσής του και ότι βρίσκεται σε κατάσταση αργίας.

Κατά τις έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

2 μαχαίρια, από τα οποία το ένα τύπου σουγιά,
2 σιδερογροθιές,
230 φυσίγγια,
3 γεμιστήρες πιστολιού
κυνηγετικό μαχαίρι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ