Βρετανικές Πληροφορίες: Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να προελαύνουν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών λένε ότι η Ρωσία έχει σημειώσει μικρή πρόοδο δυτικά της  Αβντίιβκα  τις τελευταίες εβδομάδες και διατηρεί ένα αριθμητικό πλεονέκτημα, ικανή να απορροφήσει τις απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό.

Αυτό αναφέρει η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών στην έκθεση του υπουργείου Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας, που δημοσιεύτηκε στο κοινωνικό δίκτυο  X (Twitter) .

«Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να προελαύνουν σταδιακά δυτικά της Αβντίιβκα . Μέχρι τα τέλη Μαρτίου, σχεδόν σίγουρα πήραν τον έλεγχο δύο χωριών, το Tonenkoe και το Orlovka, και συνεχίζουν να προελαύνουν σε άλλα στην περιοχή.

Η Ρωσία συνεχίζει να επιτίθεται σε πολλά άλλα σημεία στη γραμμή του μετώπου,  αλλά έχει σημειώσει μικρή πρόοδο τις τελευταίες εβδομάδες», αναφέρεται στην έκθεση του βρετανικού πρακτορείου.

1 309

«Η Ρωσία διατηρεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα στη σύγκρουση, ξεπερνώντας την Ουκρανία σε ποσότητα πυρομαχικών και εξοπλισμού. Η Ρωσία στρατολογεί περίπου 30.000 άνδρες στο στρατό κάθε μήνα και πιθανότατα θα είναι σε θέση να απορροφήσει τις απώλειες και να συνεχίσει τις επιθέσεις με στόχο την εξάντληση των ουκρανικών δυνάμεων», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ