Μανιτάρι ύψους ενός χιλιομέτρου: Θανατηφόρες θερμοβαρικές βόμβες έπεσαν στην Ουκρανία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για πρώτη φορά στο έδαφος της Ουκρανίας καταγράφηκε η χρήση βαριάς ογκομετρικής βόμβας έκρηξης (ODAB) βάρους 1.500 κιλών από τη Ρωσία, μετέδωσαν γερμανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενος τον στρατιωτικό αναλυτή Τζούλιαν Ρόπκε.

IMG 4816

Σύμφωνα με την ανάλυση, η επίθεση με αυτό το υψηλής ισχύος θερμοβαρικό όπλο πραγματοποιήθηκε στις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του χωριού Velika Pisarevka, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Sumy.

Ο θερμοβαρικός πύραυλος ODAB-1500, όπως σημειώθηκε, λειτουργεί με βάση την αρχή του ψεκασμού ενός εύφλεκτου υγρού στην ατμόσφαιρα λίγο πριν φτάσει στον στόχο και μετά αναφλέγεται.

IMG 4817

Η έκρηξη δημιουργεί ένα σύννεφο καπνού που ανεβαίνει σε ύψος 1 km και έχει εξαιρετικά σημαντική καταστροφική δύναμη. Σύμφωνα με τον Ropke, αυτή η έκρηξη δεν ήταν μόνο καταστροφική, αλλά λόγω αυτών των συγκεκριμένων παραμέτρων και σαφών αποδείξεων της ρωσικής χρήσης αυτού του τύπου όπλου.

IMG 4818

Προηγουμένως, η Ρωσία χρησιμοποιούσε ήδη ογκομετρικές εκρηκτικές βόμβες, αλλά με σημαντικά λιγότερη ισχύ – από 170 έως 500 κιλά.

IMG 4819

Η χρήση βόμβας 1,5 τόνου θεωρείται από αναλυτή της εφημερίδας Bild ως μετάβαση της σύγκρουσης σε μια νέα φάση. Αυτός ο τύπος πυρομαχικών έχει πολύ μεγαλύτερη καταστροφική δύναμη από τα συμβατικά πυρομαχικά.

ΘΕΡΜΟΒΑΡΙΚΑ ΟΠΛΑ

Το θερμοβαρικό φορτίο είναι ένας τύπος εκρηκτικού που χρησιμοποιεί οξυγόνο από τον περιβάλλοντα αέρα. Η χρήση κεφαλών με τέτοια γόμωση δημιουργεί ένα εκρηκτικό κύμα που διαρκεί σημαντικά περισσότερο από τα συμβατικά συμπυκνωμένα εκρηκτικά.

Τα περισσότερα συμβατικά εκρηκτικά αποτελούνται από ένα μείγμα εκρηκτικών και οξειδωτικών, ενώ τα θερμοβαρικά όπλα είναι 100% εκρηκτικά, επομένως έχουν πολύ μεγαλύτερη ισχύ από τα συμβατικά συμπυκνωμένα εκρηκτικά ίδιας μάζας.

IMG 4820

Τα θερμοβαρικά όπλα έχουν τη μεγαλύτερη διάρκεια του εκρηκτικού κύματος και την υψηλότερη καταστροφική δύναμη, εξαιρουμένων των πυρηνικών όπλων. Πολλοί Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονταν κοντά σε θέσεις που το ρωσικό πυροβολικό εκτόξευσε θερμοβαρικές βόμβες από το TOS-1 διαγνώστηκαν με υποξία.

IMG 4821

Η υποξία είναι μια κρίσιμη παθολογική κατάσταση του ανθρώπινου οργανισμού, κατά την οποία ολόκληρο το σώμα (γενικευμένη υποξία) ή μέρος του (μερική υποξία) στερείται επαρκή οξυγόνωση. Αυτή η κατάσταση είναι απειλητική για τη ζωή.

IMG 4822

ΔΗΜΟΦΙΛΗ