Η ηρωίδα που εκτέλεσε τον δολοφόνο του Τσε Γκεβάρα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Η εκδίκηση της Μόνικα”: Σαν σήμερα 1 Απριλίου 1971, η Μόνικα Ερτλ εκτελεί τον δολοφόνο του επαναστάτη Τσε Γκεβάρα, Ρομπέρτο Κιντανίγια, στο Αμβούργο, όπου υπηρετούσε ως γενικός πρόξενος της Βολιβίας.

Η Έρτλ ήταν κόρη του Χανς Ερτλ, ο οποίος ήταν κινηματογραφιστής των ναζί και μετά το τέλος του πολέμου διέφυγε στην Βολιβία μαζί με την οικογένεια του. H Μόνικα ξεκίνησε απο νωρίς επαφές με αντάρτες του ELN (Εθνικός απελευθερωτικός στρατός της Βολιβίας) και εκεί ερωτεύτηκε τον Ίντι Περέδο.

Ο Περέδο δολοφονήθηκε απο τον αρχιβασανιστή του καθεστώτος της Βολιβίας Κιντανίγια,ο οποίος έβγαλε και φωτογραφίες δίπλα στο πτώμα. Ο Κιντανίγια-απο τους δολοφόνους του Τσε-ήταν μάρτυρας και στον ακρωτηριασμό των χεριών του πτώματος του.

Για να φυγαδεύσει τον Κιντανίγια, το καθεστώς τον τοποθέτησε πρόξενο της Βολιβίας στο Αμβούργο. 1 Απριλίου 1971 χτύπησε η πόρτα στο γραφείο του Κιντανίγια. Μία όμορφη Γερμανίδα ήθελε να τον δει για μια βίζα. Της έδωσε και κάρτα, σε περίπτωση που ήθελε να τον συνοδεύσει για ποτό. Έβγαλε από την τσάντα της ένα πιστόλι, τον σημάδεψε λέγοντάς του: “Victoria o Muerte senior?” και τον πυροβόλησε.”Φασίστα”είπε και εξαφανίστηκε.

Γύρισε στην Βολιβία για την ανασυγκρότηση του ELN. 12/5/1973 την δολοφόνησαν οι ειδικ.δυνάμεις,με οδηγίες του ναζιστή Κ.Μπάρμπι.Ήταν 36 ετών. Η σορός της δεν παραδόθηκε ποτέ στην οικογένεια της. Το σημείο ταφής της παραμένει άγνωστο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ