Μεγάλη συγκέντρωση drones αναγνώρισης πάνω από τη Ρουμανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και στη ρουμανική ακτή παρατηρείται εκ νέου μεγάλη συγκέντρωση ΝΑΤΟϊκών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και αεροσκαφών αναγνώρισης, σύμφωνα με το Flightradar24, γράφουν σήμερα τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

Το Κρεμλίνο κατηγορεί το ΝΑΤΟ ότι πληροφορίες που λαμβάνονται από drones και αναγνωριστικά αεροπλάνα δίνονται στο Κίεβο για να ρυθμίσει τις επιθέσεις του.

Τώρα, η Ρωσία φοβάται μια μεγάλη επίθεση σε ό,τι έχει απομείνει από τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας, τα πλοία μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Νοβοροσίσκ, αλλά, εισέρχονται στην περιοχή αναζήτησης των αναγνωριστικών αεροσκαφών του ΝΑΤΟ.

Η βρετανική αμυντική υπηρεσία πληροφοριών έχει δείξει ότι η Ρωσία προσπαθεί να προστατεύσει τις εγκαταστάσεις της στο λιμάνι του Νοβοροσίσκ από τις ουκρανικές επιθέσεις, σύμφωνα με την ουκρανική Pravda.

1 319

Μια δορυφορική εικόνα της εισόδου του λιμανιού Novorossisk, που δημοσιεύτηκε στο Twitter, δείχνει ότι τώρα είναι μερικώς αποκλεισμένη από φορτηγίδες για να μειωθεί η πιθανότητα παραβίασης που θα μπορούσε να εκμεταλλευτούν τα ουκρανικά μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας (USV).

Η βρετανική αμυντική υπηρεσία πληροφοριών σημείωσε ότι μετά από μια σειρά επιτυχημένων ουκρανικών επιδρομών στο λιμάνι της Σεβαστούπολης της Κριμαίας, το Νοβοροσίσκ έγινε κρίσιμο για την προστασία των πιο πολύτιμων περιουσιακών στοιχείων του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Ο στόλος έχει μόνο δύο αποβατικά σκάφη, αλλά έχει τα μεγάλα πολεμικά πλοία.

Το πρακτορείο σημείωσε ότι ο Βίκτορ Σοκόλοφ, ο πρώην διοικητής του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, αντικαταστάθηκε μετά τις επιτυχίες της Ουκρανίας στη χρήση USV εναντίον ρωσικών στόχων τόσο στη θάλασσα όσο και στο λιμάνι.

Ο διάδοχός του, ο αντιναύαρχος Σεργκέι Πίντσιουκ, προσπαθεί τώρα να αυξήσει τη δυνατότητα επιβίωσης των ρωσικών πολεμικών πλοίων λαμβάνοντας πρόσθετα προληπτικά και αμυντικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του κενού εισόδου στις λιμενικές εγκαταστάσεις, πρόσθεσε η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ