Ο Φλωρίδης λέει ότι δεν καταλάβαμε τι είπε για τα «μπάζα»… Ας δούμε και πάλι το Βίντεο

Φλωρίδης για Τέμπη: «Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιχειρούν να παραποιήσουν τα λεγόμενά μου»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωριδης έδωσε τη δική του απάντηση από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται, στην άποψη που εκφράστηκε από συγγενείς θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη, ότι πρέπει να παραιτηθεί.

Ο κύριος Φλωρίδης, από το βήμα της Βουλής, την προηγούμενη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβερνησης της ΝΔ, είχε δηλώσει μεταξύ άλλων πως «όποιος μιλά για μπάζωμα είναι για τα μπάζα» και διευκρίνιζοντας ότι αναφέρεται στους πολιτικούς και όχι στους συγγενείς των θυμάτων.

Η φράση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από αρκετούς συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας, που ζήτούν πλέον από τον υπουργό να υποβάλλει την παραίτησή του.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων, ο κύριος Φλωρίδης ξεκαθάρισε πως «με τους συγγενείς των θυμάτων δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο αντιπαράθεσης, αντίθετα υπάρχει σεβασμός με πράξεις». Επεσήμανε ακόμη πως «η αντιπαράθεση της κυβέρνησης γίνεται με τα πολιτικά κόμματα που είναι στη Βουλή και κυρίως με τα ψέματα τους», επαναλαμβάνοντας πως ήταν μία καθαρή φράση, που τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιχειρούν να παραποιήσουν.

Στη συνέχεια ο υπουργός σημείωσε πως η κυβέρνηση ενεργεί στην πράξη, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Όλοι αυτοί οι πολιτικοί που μας κατηγορούν, δεν ψηφίζουν τις διατάξεις και θα διευκολύνουν τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Η κυβέρνηση έχει απαντήσει στο ζήτημα του να διευκολυνθεί η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης αυτού του φοβερού δυστυχήματος των Τεμπών με πολύ συγκεκριμένες πράξεις. Με την ψήφιση της διάταξης με την οποία αποδεχθήκαμε τάχιστα το αίτημα των ανακριτών να μπορούν να ανοίξουν τις συνομιλίες και να ακούσουν τις συνομιλίες πέραν των όσων είχαν εκείνη τη στιγμή στα χέρια τους από τις επιχειρησιακές συνομιλίες. Όταν πήγαμε αυτή τη διάταξη στη Βουλή για να μπορέσουν οι ανακριτές να ακούσουν τις συνομιλίες των πάντων, η αντιπολίτευση και συγκεκριμένα ο ενιαίος τότε ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε τη διάταξη αυτή. Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε να δοθεί η δυνατότητα στους ανακριτές να ακούσουν τη συνομιλία και κατηγορούσαν την κυβέρνηση. Δεν την ψήφισαν επίσης τη διάταξη αυτή και οι υποκριτές της Νίκης », υποστήριξε προσθέτοντας «Η ειλικρινής συμπαράσταση της κυβέρνησης στον αγώνα των συγγενών των θυμάτων είναι στην πράξη όχι στα λόγια. Πάει πολύ αυτοί που δε ψηφίζουν τις διατάξεις να κατηγορούν τη κυβέρνηση για συγκάλυψη».

Σχετικά με την διεξαγωγή της δίκης στη Λάρισα για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο Γιώργος Φλωρίδης δήλωσε πως η αίθουσα θα ειναι έτοιμη μέχρι τελος Μαΐου, πριν δηλαδή την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την έναρξη της εκδίκασης της υπόθεσης. Η χρηματοδότηση γίνεται από την κυβέρνηση μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ