Η ελληνοαλβανική ένταση στη Χειμάρρα θα μπορούσε να προκαλέσει εθνοτική βία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Σταύρη Μάρκο- δημοσιογράφος- Χειμάρρα– SManalysis

Είναι προετοιμασμένη η Ελλάδα και η ΕΕ,  για να μην μετατραπεί η τεταμένη κατάσταση στη Χειμάρρα σε μάχη εθνοτικής βίας, καθώς εκατοντάδες περιουσίες και άλλα περιουσιακά στοιχεία της Χειμάρρας, λεηλατημένα από τις αλβανικές εγκληματικές ομάδες και εκτός Αλβανίας, αναμένεται να εμφανιστούν δημόσια, ειδικά μετά τη σύλληψη του Τζόργκο Γκόρου, καθώς η αλβανική μαφία απειλεί να προκαλέσει βεντέτα;

Συγκλονιστικά είναι τα πρόσφατα γεγονότα στον Δήμο της Χειμάρρας από τον αναγκαστικό διορισμό της νέας Δημάρχου του Δήμου, όπου σε ενιαίο μέτωπο γυναίκες Χειμαρριώτισσες  συνοδευόμενες από ψηφοφόρους και συμπαθούντες της Ομόνοιας συγκεντρώθηκαν σε εξέγερση πολλών ωρών, κατά των δυνάμεων της αλβανικής ειδικής αστυνομίας, αναγκάζοντας την αντιπροσωπεία των Τιράνων να αποχωρήσει από το Δημαρχείο.

2 1

Τα μέσα ενημέρωσης των Τιράνων χαρακτήρισαν αυτή τη διαδήλωση των υποστηρικτών του Μπελέρη, στο Δημαρχείο τους, εθνοτική πρόκληση και απόπειρα επίθεσης στην τάξη και τους νόμους του αλβανικού κράτους!

4

Ακήρυχτη πολεμική κατάσταση

Μια επίσημα ακήρυχτη πολεμική κατάσταση έχει αρχίσει να παρατηρείται μεταξύ αλβανικών εγκληματικών ομάδων σε συνεργασία με αλβανικές εθνικιστικές ενώσεις, οι οποίες μπορούν να χρηματοδοτηθούν από τα συμφέροντα ολιγαρχών και πολιτικών υψηλών επιπέδων, που έχουν επενδύσει στην επικράτεια της Χειμάρρας, μέσω της ληστείας περιουσιακών στοιχείων. κατά της Ελληνικής Κοινότητας της Χειμάρρας.

Μπροστά τους, οι υποστηρικτές του πολιτικά φυλακισμένου Προέδρου Φρέντη Μπελέρη, ακτιβιστές ελευθερίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκπρόσωποι των ΜΜΕ ή ενεργοί υποστηρικτές από την Ελληνική Κοινότητα Χειμάρρας, την Ομόνοια, πολίτες της Χειμάρρας κ.λπ., βρίσκονται σε ενιαίο μέτωπο.

1 2

Ένα μέτωπο που θα προσπαθήσει να προστατεύσει την αξιοπρέπεια της ελευθερίας της ψήφου, τις περιουσίες τους, καθώς και την αντιμετώπιση μιας υπερεθνικιστικής προπαγάνδας που πλήττει την εθνική τους συνείδηση, η οποία αναπτύσσεται όχι σε πλήρη και ελεγχόμενη ισορροπία με τους ευρωπαϊκούς κανόνες και κανόνες, αλλά καθώς προχωρά και κυριαρχείται από τμήματα που κατευθύνονται από την κυβέρνηση των Τιράνων, την (αλβανική) μαφία και τις οργανωμένες εγκληματικές ομάδες με στρατηγικά συμφέροντα στη Χειμάρρα.

Είναι όλα αυτά υπερβολή;

Προστίθεται το ερώτημα: Υπερβάλλουμε, όταν προειδοποιούμε για την κλιμάκωση της βίας με εθνοτικές διαστάσεις στη Χειμάρρα, όταν υπάρχουν ισχυρά μηνύματα;

Καθόλου!

Ακόμη, που οι καμπάνες αρχίζουν να χτυπούν, με στόχο να ακουστούν στην Αθήνα, ως συνταγματική υποχρέωση, να προστατεύσει κατηγορηματικά την ύπαρξη της ελληνικής μειονότητας στη Χιμάρα και παντού, γιατί τα Τίρανα οδηγούνται από μια συμμορία πολιτικών, συνδεδεμένων με το οργανωμένο έγκλημα. σε όλα τα επίπεδα, που τσακώνονται μεταξύ τους, εντός κυβέρνησης, εντός κοινοβουλίου, εντός εισαγγελίας, δικαστικών ή και αστυνομικών, με τον πιο θεαματικό τρόπο.

Και προφανώς, το πολιτικό χάος που περιπλέκει την Αλβανία, μετά από μια σειρά σκανδάλων με τη Χειμάρρα, όπου δύο Δήμαρχοι βρίσκονται στη φυλακή, και οι πρόσφατες ενέργειες του ΣΠΑΚ για εξάρθρωση οργανωμένου εγκλήματος, κλοπές περιουσίας, διακίνηση βρώμικου χρήματος ή ναρκωτικών, προκαλεί σοβαρές ανησυχίες για την ύπαρξη αυτών των εγκληματικών ομάδων, οι οποίες φυσικά μπορούν να εκδικηθούν.

Η δραστηριότητες της αμερικανικής DEA

Και μια από τις πιο δραστήριες Υπηρεσίες Πληροφοριών τον τελευταίο καιρό, στον τομέα του βρώμικου χρήματος και της κυκλοφορίας ναρκωτικών, της επιβολής του κράτους δικαίου, είναι η αμερικανική DEA, η οποία έχει επεκτείνει το κέντρο της στα Βαλκάνια, ανοίγοντας γραφεία στα Τίρανα και την Πρίστινα.

Αλλά και αυτό δεν αρκεί για να φροντίσουν οι αλβανικές εγκληματικές ομάδες να χτυπηθούν από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου, γιατί μπορούν να εκδικηθούν, βγαίνοντας εκτός ελέγχου, να υποστηρίξουν τη βία κατά της ελληνικής κοινότητας στη Χειμάρρα, με διάφορες μορφές, ή βλάπτοντας τα περιουσιακά στοιχεία των Χειμαρριωτών.

Αυτός είναι ο λόγος, που η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι απροετοίμαστη σε κανένα σενάριο βίας, έναντι της ελληνικής κοινότητας της Χιμάρας και όχι μόνο. Οφείλει να παρακολουθεί στενά και συνεργαζόμενη με τα αλβανικά όργανα επιβολής του νόμου ή την ΕΕ, σε οποιαδήποτε επιδείνωση της κατάστασης,  αφού εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ επενδύσεις βρώμικου χρήματος και ναρκωτικών, της αλβανικής μαφίας στη Χειμάρρα, μπορούν να προκαλέσουν βία και εθνοτικές συγκρούσεις σε κάθε περίπτωση, αν θιγούν τα συμφέροντά τους.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ