Τεμπη: Νατα τα 20 φορτηγά χώμα από τον τόπο του εγκλήματος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκαλυπτικές φωτογραφίες και βίντεο φέρνει στη δημοσιότητα το Documento από το οικόπεδο ιδιοκτησίας Πανδρεμμένου, όπου μετά τη σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων πέταξαν υλικά από τον τόπο του εγκλήματος με είκοσι φορτηγά, παράτυπα και χωρίς να τηρήσουν κανένα πρωτόκολλο∙ τα οποία υλικά χαρακτήρισαν άχρηστα. Και αν νομίζετε ότι αυτά ανακαλύφθηκαν από κάποια αρμόδια δικαστική αρχή, κάνετε λάθος. Ολα είναι προσπάθεια ακόμη μιας μάνας θύματος, η οποία με τεράστια επιμονή και υπομονή επί ένα χρόνο έψαχνε το μέρος όπου μεταφέρθηκαν αυτά τα χώματα.

Συγγενείς σε ρόλο ντετέκτιβ

Μόλις πριν από λίγες ημέρες ήρθε στη δημοσιότητα η πληροφορία ότι ο χώρος όπου έχουν εναποθέσει είκοσι φορτηγά χώμα, σχεδόν 2 χλμ. μακριά από τον τόπο της τραγωδίας, ανήκει στην εταιρεία Πανδρεμμένος, η οποία ήταν μία από αυτές που πήραν πολλές χιλιάδες ευρώ για να διαμορφώσαν τον χώρο στο σημείο της σύγκρουσης.

Η μητέρα (προς το παρόν επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της) από την πρώτη στιγμή μπήκε μπροστά και έκανε τον πόνο της όχημα που θα την οδηγούσε στην αλήθεια. Και τα κατάφερε. Μιλώντας με ντόπιους, ακούγοντας μαρτυρίες και ψάχνοντας η ίδια πιθανά μέρη όπου θα μπορούσαν να έχουν πεταχτεί τα χώματα από το σημείο της σύγκρουσης κατέληξε τελικά στον χώρο όπου βρίσκονται μέχρι και σήμερα. Πρόσφατα βρέθηκε εκεί, τα φωτογράφισε και τα βιντεοσκόπησε ως απόδειξη ότι κάποιοι πέταξαν σημαντικά πειστήρια και επί ένα χρόνο κανείς δεν ασχολήθηκε να τα διερευνήσει.

88b65523 f5b7 4274 a24c 3cca256d4b4c
Στον χάρτη φαίνεται πού βρίσκεται το σημείο στο οποίο πετάχτηκαν 20 φορτηγα χώμα και υλικά από το σημείο της σύγκρουσης

Οι ενέργειες των χειριστών που μετέφεραν τα χώματα προκύπτουν και από τις καταθέσεις των αδερφών Πανδρεμμένου. Παραθέτουμε μια από αυτές: «Την 2η και 3η μέρα όσα κυβικά χώμα απομάκρυναν για να καθαριστεί ο χώρος (ξύλα, πουρνάρια, χόρτα, θάμνοι), είτε με τους φορτωτές, είτε με τις τσάπες, εκτιμώ ότι ήταν περίπου 300 κυβικά (20 φορτηγά) τα οποία και εναποθέσαμε σε ένα δικό μας ιδιόκτητο οικόπεδο, με εντολή της Πυροσβεστικής επειδή δεν τα χρειαζόταν, προκειμένου να υπάρξει πρόσβαση, και τα οποία βρίσκονται ακόμα σε αυτόν τον χώρο».

Το βίντεο-ντοκουμέντο από το σημείο:

3453

Μιλώντας με ντόπιους, ακούγοντας μαρτυρίες και ψάχνοντας η ίδια πιθανά μέρη που θα μπορούσαν να έχουν πεταχτεί τα χώματα από το σημείο της σύγκροσυης, μία μάνα που έχασε το παιδί της στα Τέμπη κατέληξε τελικά στον χώρο όπου βρίσκονται μέχρι και σήμερα υλικά που κάποιοι χαρακτήρισαν άχρηστα. Βρέθηκε εκεί τα φωτογράφισε και τα βιντεοσκόπησε ως απόδειξη ότι κάποιοι πέταξαν σημαντικά πειστήρια και επί ένα χρόνο κανείς δεν ασχολήθηκε για να τα διερευνήσει

Φόβοι για νέα ευρήματα στα… άχρηστα υλικά

Μια προσεκτική ανάγνωση των καταθέσεων των χειριστών αναδεικνύει ότι εκχωμάτωση έγινε πάνω από μία φορές και, όπως προκύπτει και από το φωτογραφικό υλικό που έχουμε στη διάθεσή μας, υπάρχουν τεράστια κενά στον λόγο για τον οποίο έγιναν. Ως παράδειγμα αναφέρουμε πως έχει υποστηριχτεί ότι η απομάκρυνση χωμάτων και μετέπειτα η επίστρωση με υλικά έγιναν εξαιτίας ενός αγωγού που έπρεπε να προστατευτεί ή πως έγιναν για επιχειρησιακούς λόγους, κάτι το οποίο επίσης δεν προκύπτει από τα πλάνα που είναι διαθέσιμα.

Για τα μέσα ενημέρωσης είναι ένα κομμάτι του ρεπορτάζ κι ένα κομμάτι της αλήθειας. Γι’ αυτούς τους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους αλλά και για τη μάνα που βρήκε τα πεταμένα χώματα είναι η δραματική στιγμή που βλέπουν ότι στοιχεία από το έγκλημα πετάχτηκαν άτακτα από τις πρώτες ημέρες. Η ποσότητα των υλικών είναι τεράστια και αποδεικνύει περίτρανα πως πράγματι έγινε ξεμπάζωμα του χώρου. Με ποια κριτήρια, λοιπόν, υλικά από τόπο εγκλήματος χαρακτηρίστηκαν άχρηστα και μεταφέρθηκαν χωρίς καμιά επίβλεψη σε ιδιόκτητο οικόπεδο; Πολλά ερωτήματα αναμένουν απαντήσεις.

Το μόνο σίγουρο είναι πως τα χώματα μετακινήθηκαν παράτυπα. Οι φόβοι των συγγενών μεγαλώνουν καθώς θεωρούν ότι ανάμεσα σε αυτή την τεράστια ποσότητα χώματος πιθανώς να βρίσκεται ένα κομμάτι από τους αγαπημένους τους. Εστω και μία τρίχα τους να έχει πεταχτεί είναι αποφασισμένοι να την πάρουν πίσω. Μην ξεχνάμε πως υπάρχουν και αυτοί που περιμένουν να βρουν ίχνη της αγνοούμενης Εριέττας Μόλχο.

documentonews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ