Γιώργος Χαρβαλιάς: Η άγνωστη ελληνογερμανική ιστορία και η αρνητική επίδραση στην ελληνοσερβική φιλία σήμερα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γιώργος Χαρβαλιάς, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του στην 4η εμπλουτισμένη έκδοση στο Ηράκλειο το ερχόμενο Σάββατο, στη δημοτική αίθουσα Ανδρόγεω στις 11:30, ανήμερα της 83ης μαύρης επετείου της γερμανικής εισβολής στην Ελλάδα, μιλάει στον 98.4 για το βιβλίο του “Γιαβόλ! Αίμα, Λήθη και Υποτέλεια. Η άγνωστη Ελληνογερμανική Ιστορία…”, για την ανοιχτή πληγή των πολεμικών αποζημιώσεων, τις απαράγραπτες ελληνικές αξιώσεις, τη στερεότυπη απάντηση «περασμένα-ξεχασμένα» διαδοχικών γερμανικών κυβερνήσεων και τη συγκαταβατική στάση των αντίστοιχων ελληνικών, που αποτελούν ένα σκοτεινό κεφάλαιο στις σχέσεις των δύο χωρών. Η ανατρεπτική δημοσιογραφική έρευνα του Γιώργου Χαρβαλιά επανακυκλοφορεί σε μια τέταρτη έκδοση προσφέροντας πολύτιμη τεκμηρίωση για τον πραγματικό ρόλο της Γερμανίας από την εποχή του Όθωνα μέχρι τις μέρες μας.

IMG 4908

Στις 150 πρόσθετες σελίδες της εμπλουτισμένης τέταρτης έκδοσης περιέχονται:

-Τα απόρρητα πρακτικά του Δ.Σ. της ελληνικής Siemens την περίοδο 1938-46 που βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.

– Λησμονημένα περιστατικά από το δράμα της Κατοχής στην Αθήνα όπως ο βανδαλισμός του Πανεπιστημίου Αθηνών από τους Ναζί και η δολοφονία ενός στρατηγού-ήρωα στα σκαλιά της Αθηναϊκής Λέσχης.

– Ειδικό παράρτημα για το «Ελληνικό Ολοκαύτωμα» και τις πρωτοφανείς γερμανικές ωμότητες στους μαρτυρικούς τόπους που βαφτίστηκαν «πολεμικά αντίποινα» από τους σύγχρονους παραχαράκτες της Ιστορίας.

– Αναψηλάφηση της ατιμωρησίας που επιφυλάχθηκε σε Γερμανούς εγκληματίες πολέμου και Έλληνες δωσίλογους.

– Αποκαλύψεις για το πώς οι Ναζί ολιγάρχες της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ξανάχτισαν μεταπολεμικά τις αυτοκρατορίες τους.

Ταυτόχρονα όμως ο Γιώργος Χαρβαλιάς, συνδέοντας τον ρόλο της Γερμανίας και την επίδρασή της στην ελληνική πολιτική και οικονομική ελίτ και μεταπολεμικά, φτάνει στον 98.4 να σχολιάζει τη σιωπή που επικρατεί στα ελληνικά ΜΜΕ, παρότι ένας πρόεδρος γειτονικής και διαχρονικά φίλης χώρας, της Σερβίας, ο Βούτσιτς, εδώ και 72 ώρες με δημόσιο διάγγελμά του, έχει ευθέως κατηγορήσει την άλλοτε Ελληνίδα ΥΠΕΞ και αδερφή του πρωθυπουργού, για ύποπτη αλλαγή στάσης ως προς το Κοσσυφοπέδιο και την ένταξή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, μετά από υπόδειξη εκπροσώπου μεγάλης ευρωπαϊκής δύναμης, εν προκειμένω της Γερμανίας.

neakriti.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ