Έπαθε εγκεφαλικό στην Πρέβεζα και τον έστειλαν στη Νίκαια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα πρωτοφανές περιστατικό καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών Αθηνών Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), δείχνοντας τις ελλείψεις σε υπηρεσίες υγείας στην Περιφέρεια. Επικαλούμενη σχετική καταγγελία του προσωπικού του νοσοκομείου Νίκαιας, η ΕΙΝΑΠ σημειώνει ότι διασωληνωμένος ασθενής, 55 ετών, διακομίστηκε στη γενική εφημερία του νοσοκομείου Νίκαιας στις 28 Μαρτίου, από την… Πρέβεζα.

Όπως επισημαίνει η ΕΙΝΑΠ, ο ασθενής ταξίδεψε πάνω από τέσσερις ώρες, «με εντολή του ΕΚΕΠΥ, λόγω αδυναμίας διενέργειας αξονικής τομογραφίας στην Πρέβεζα αλλά και τους όμορους νομούς, επειδή ήταν παχύσαρκος».

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, ο ασθενής διαγνώστηκε ότι έπασχε από εγκεφαλική αιμορραγία και μάλιστα, «λόγω έλλειψης κενής κλίνης ΜΕΘ στο νοσοκομείο, κατέληξε να νοσηλευτεί σε απλό θάλαμο της Παθολογικής Κλινικής».

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από το περιστατικό και θέτει η ΕΙΝΑΠ, είναι τα εξής:

Είναι δυνατόν το 2024 ένας διασωληνωμένος ασθενής να αναγκάζεται να ταξιδέψει τη μισή Ελλάδα;
Είναι δυνατόν σε όλη την Δυτική Ελλάδα να μην υπάρχει δυνατότητα διενέργεια αξονικής τομογραφίας σε υπέρβαρο ασθενή και η μόνη λύση να είναι η μεταφορά στην Αττική;
Ποιος θα πάρει την ευθύνη για τις πιθανές συνέπειες στην υγεία του ασθενούς τόσο από την μεταφορά όσο και από την καθυστέρηση στη διάγνωση και την αντιμετώπιση;
«Να σημειωθεί ότι οι διασωληνωμένοι ασθενείς χρειάζονται ειδική διαδικασία και συνοδεία από εξειδικευμένο γιατρό για να μεταφερθούν, ακόμα και από τον έναν όροφο του νοσοκομείου στον άλλο, και οι μεταφορές πρέπει να περιορίζονται στις απολύτως απαραίτητες. Επίσης, για τους ασθενείς με εγκεφαλικά συμβάματα η έγκαιρη αντιμετώπιση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην έκβαση. Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει το συμβάν και ζητά άμεσες λύσεις στα σοβαρά αυτά προβλήματα που βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ