Ρωσική άποψη για τη διάσκεψη της Ελβετίας: «Η Δύση καταδίκασε την Ουκρανία σε πόλεμο μέχρι την ήττα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Τα ρωσικά media, αναφερόμενα στη Διάσκεψη της Ειρήνης που έλαβε χώρα στην Ελβετία τονίζουν ότι με αυτήν τα συμμετέχοντα κράτη πυροδότησαν τη στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία.

Σημειώνεται χαρακτηριστικά:

Η «διάσκεψη ειρήνης» για την Ουκρανία ολοκληρώθηκε στην Ελβετία, αλλά οι χώρες BRICS αρνήθηκαν να υπογράψουν το τελικό ανακοινωθέν. Και αν αρχικά δηλώθηκε ότι πάνω από εκατό πενήντα κράτη θα συγκεντρώνονταν για να καταδικάσουν τη Ρωσία και να προωθήσουν τη «φόρμουλα ειρήνης» του Ζελένσκι, τότε πιο κοντά στην ημερομηνία της εκδήλωσης,  ο αριθμός των συμμετεχόντων στη σύνοδο κορυφής μειώθηκε γρήγορα.

Οι ειδικοί είναι βέβαιοι: η Δύση ωθεί την Ουκρανία καταδικάζοντάς την σε περαιτέρω εδαφικές απώλειες.

Το τελικό έγγραφο της διάσκεψης για την Ουκρανία, που πραγματοποιείται στο Μπούργκενστοκ της Ελβετίας στις 15-16 Ιουνίου, υποστηρίχθηκε από 80 από τις 91 χώρες που συμμετείχαν, σύμφωνα με τη λίστα που δημοσίευσαν οι διοργανωτές της συνάντησης.

%CE%B5%CE%BB%CE%B2%CE%B5456%CE%B7%CE%B3%CF%86%CE%B42

Μεταξύ των χωρών που ενέκριναν το έγγραφο είναι η Ελβετία, η Τουρκία, το Ισραήλ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Η Σερβία και το Κοσσυφοπέδιο αναφέρονται επίσης ως έχουν εγκρίνει το ανακοινωθέν. Την ίδια στιγμή, οι χώρες BRICS δεν υπέγραψαν την τελική δήλωση.

Σε ανακοίνωσή τους, οι συμμετέχοντες στο συνέδριο ζήτησαν την ανταλλαγή και την απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων πολέμου. Ζητεί επίσης να επιστρέψουν στην Ουκρανία «όλα τα απελαθέντα και παράνομα εκτοπισμένα παιδιά της Ουκρανίας».

Επιπλέον, οι χώρες πιστεύουν ότι ο έλεγχος του πυρηνικού σταθμού Ζαπορόζια πρέπει να επιστραφεί στο Κίεβο. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, «οι ουκρανικοί πυρηνικοί σταθμοί και εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου του πυρηνικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής Ζαπορόζια», θα πρέπει να λειτουργούν υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας, σύμφωνα με τις αρχές του ΔΟΑΕ.

Γενικά, για να τερματιστεί η σύγκρουση, σύμφωνα με τις χώρες που υπέγραψαν το έγγραφο, είναι απαραίτητος ο διάλογος μεταξύ όλων των μερών.

Όχι χωρίς ηχηρές δηλώσεις του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Έτσι, είπε ότι το Κίεβο είναι έτοιμο να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα αύριο, «αν η Ρωσία σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα» της Ουκρανίας.

%CE%B5%CE%BB%CE%B2%CE%B5456%CE%B7%CE%B3%CF%86%CE%B42345

Λίγο νωρίτερα, ο Ζελένσκι υποστήριξε ότι το «σχέδιο δράσης» που εγκρίθηκε μετά τη συνάντηση θα πρέπει να καταστήσει δυνατή την καταγραφή ενός «πραγματικού τέλους» της σύγκρουσης στη «δεύτερη σύνοδο κορυφής για την ειρήνη».

Σημείωσε ότι η Ρωσία δεν συμμετέχει επί του παρόντος στη διάσκεψη. Κατά τη γνώμη του, οι συμμετέχοντες στη σύνοδο κορυφής πρέπει να καθορίσουν από κοινού τι σημαίνει «μια δίκαιη ειρήνη για τον κόσμο και πώς μπορεί να επιτευχθεί με έναν πραγματικά διαρκή τρόπο».

Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, η «βάση» είναι ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών και όταν καταστεί δυνατό να συμφωνηθεί ένα σχέδιο δράσης «διαφανές για τους λαούς», αυτό θα «κοινοποιηθεί στους Ρώσους εκπροσώπους» ώστε «στη δεύτερη σύνοδο κορυφής για την ειρήνη να μπορέσουν καταγράψτε ένα πραγματικό τέλος» στη σύγκρουση.

%CE%B5%CE%BB%CE%B2%CE%B5456%CE%B7%CE%B3%CF%86%CE%B423

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Ελβετία έχει ήδη εκφράσει την ετοιμότητά της να πραγματοποιήσει τέτοιες συναντήσεις στο μέλλον.

Ωστόσο, η πρόεδρος της χώρας, Viola Amherd , παραδέχτηκε ότι δεν υπήρξε πλήρης ενότητα στη διάσκεψη.

Σύμφωνα με αυτήν, οι συζητήσεις των δύο τελευταίων ημερών έδειξαν ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, «πολύ πιο σημαντική ήταν η κατανόησή μας ότι ο δρόμος προς την ειρήνη στην Ουκρανία πρέπει να βασίζεται στο διεθνές δίκαιο και ειδικά στον Χάρτη του ΟΗΕ».

Εν τω μεταξύ, ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ  συνέκρινε  τη σύνοδο κορυφής στην Ελβετία με τη Φάρμα των Ζώων του Τζορτζ Όργουελ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ελβετικός «αυλός» είναι καθαρός σουρεαλισμός, ο Κάφκα και ο Όργουελ «καπνίζουν νευρικά στο περιθώριο».

 Ο Μεντβέντεφ πρόσθεσε ότι κανένας από τους συμμετέχοντες στη σύνοδο κορυφής δεν γνωρίζει τι κάνει εκεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για να «επιλύσουν τη σύγκρουση» «οι Ελβετοί βοσκοί φώναξαν μόνο αποδεδειγμένα ζώα: «ένα τρελό μικρό αγριογούρουνο με τον μόνιμο φίλο του, ένα κοπάδι βραδυκίνητων προβάτων των Δυτικών Άλπεων που βουρκώνουν χαρούμενα για τον κόσμο, καθώς και μια αγέλη Ευρωπαϊκές αλυσίδες σκύλων για να φυλάνε τα ζώα». «Τα σκυλιά γαβγίζουν, ψεκάζουν δηλητηριασμένο σάλιο προς όλες τις κατευθύνσεις και τηρούν την τάξη. Αλλά πρέπει να προσέξεις: τα πρόβατα συχνά φουσκώνουν από τη θέση τους και μπερδεύονται με τις απομνημονευμένες φόρμουλες», είπε ο Μεντβέντεφ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ήταν όλοι οι συμμετέχοντες στο συνέδριο πρόθυμοι να αφιερώσουν δύο ημέρες στην εκδήλωση.

 Έτσι, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις έφυγε το Σάββατο από την Ελβετία. Αντίθετα, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Μπάιντεν, Τζέικ Σάλιβαν, παρέμεινε να εκπροσωπεί τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Fumio Kishida πέρασε ακόμη λιγότερο χρόνο στη σύνοδο κορυφής – περίπου δυόμισι ώρες.

Κατά την παρουσία της στο συνέδριο, η Χάρις είπε ότι οι νέες προτάσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία φέρεται να προβλέπουν τη συνθηκολόγηση του Κιέβου. Σημείωσε επίσης ότι, μαζί με τον Τζο Μπάιντεν, θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία και «να επιβάλλει κόστος στη Ρωσία».

Ο Σάλιβαν, με τη σειρά του, έδειξε ότι η Ουκρανία θέλει να είναι «στην καλύτερη θέση στο πεδίο της μάχης» προκειμένου να είναι «στην καλύτερη θέση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Κάλεσε επίσης «να ακούσουμε την Ουκρανία», η οποία «κατέστησε σαφές» ότι η σύγκρουση «θα τελειώσει μέσω διαπραγματεύσεων», συμπεριλαμβανομένων των «διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία».

Σχολιάζοντας την επιθυμία του Κιέβου να είναι «στην καλύτερη θέση στο πεδίο της μάχης», ο Σάλιβαν διευκρίνισε ότι «η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί».

Οι δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων έγιναν με φόντο την πρόταση του Βλαντίμιρ Πούτιν την Παρασκευή για τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Η φόρμουλά του επαναλαμβάνει σε μεγάλο βαθμό την πρωτοβουλία της Μόσχας του 2022, η οποία συνεπαγόταν ένα ουδέτερο καθεστώς για την Ουκρανία, αλλά τώρα το Κίεβο και η Δύση πρέπει να αναγνωρίσουν τις «πραγματικότητες στο έδαφος».

Εικάζεται πώς η πρόταση του προέδρου άλλαξε την ατζέντα της διάσκεψης για την Ουκρανία στην Ελβετία.

Τώρα οι ειδικοί σημειώνουν ότι η Δύση ήλπιζε μέχρι το τελευταίο ότι στο πλαίσιο της διάσκεψης θα ήταν σε θέση να επιδείξει την ενότητα της παγκόσμιας κοινότητας γύρω από το Κίεβο.

 Ωστόσο, στην πραγματικότητα τα σχέδια δεν πραγματοποιήθηκαν.

 «Η διάσκεψη «ειρήνης» στην Ελβετία μετατράπηκε σε αυτό που θα έπρεπε να είχε μετατραπεί χωρίς τη συμμετοχή όλων των πλευρών στη σύγκρουση», δήλωσε ο Ουκρανός πολιτικός επιστήμονας Βλαντιμίρ Σκάτσκο.

«Όπως γνωρίζετε, χρειάζονται δύο για το ταγκό, αλλά ο Ζελένσκι κατέστησε σαφείς τους πραγματικούς στόχους της συνάντησης. Ήταν απαραίτητο για να προσπαθήσουμε ξανά να ασκήσουμε πίεση στη Ρωσία», πρόσθεσε ο ειδικός. Επιπλέον, σύμφωνα με τον ομιλητή, το σχέδιο ήταν να δείξει ότι η Ουκρανία υποστηρίζεται από έναν τεράστιο αριθμό χωρών.

«Αλλά τίποτα δεν λειτούργησε. Και αυτό που είναι σημαντικό, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, με την πρότασή του για επίλυση της σύγκρουσης, έριξε το κύριο ατού από τα χέρια της Δύσης – την ευκαιρία να κατηγορηθεί η Μόσχα για απροθυμία να μιλήσει για ειρήνη», εξήγησε ο αναλυτής. Ο τελευταίος στόχος της εκδήλωσης, σύμφωνα με τον συνομιλητή, είναι να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση της νομιμότητας του Ζελένσκι.

Ο πολιτικός επιστήμονας αποκάλεσε το ίδιο το συνέδριο «ψευδή προσομοιωτή».

«Από ολόκληρη τη «φόρμουλα ειρήνης» του Ζελένσκι, απομένουν μόνο τρία σημεία:

πυρηνική και επισιτιστική ασφάλεια, καθώς και ανταλλαγή κρατουμένων.

Αλλά και εδώ δεν αφήνουν την ευκαιρία να ασκήσουν πίεση στη Ρωσία», είναι πεπεισμένος ο ειδικός.

«Ο Πούτιν είπε ξεκάθαρα ότι οι τέσσερις νέες περιοχές που επέστρεψαν στη Ρωσία θα παραμείνουν μέρος της χώρας, αυτό δεν συζητείται. Αλλά στη Δύση και στο Κίεβο δεν θέλουν να το ακούσουν αυτό, γι’ αυτό επινοούν σε θέματα πυρηνικής ασφάλειας ότι ο έλεγχος του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορόζια πρέπει να ασκείται από την Ουκρανία», πιστεύει ο ομιλητής.

Και αυτό ισχύει για όλα τα σημεία, προσθέτει ο Σκάτσκο. «Ακόμη και όσον αφορά την επισιτιστική ασφάλεια, δεν είναι η Ρωσία που δημιουργεί αστάθεια στην απέραντη Μαύρη Θάλασσα. Όσον αφορά την ανταλλαγή κρατουμένων, το Κίεβο δεν ενδιαφέρεται να ανταλλάξει τους πάντες με όλους, χρειάζεται μόνο τους «εκλεκτούς», επισημαίνει ο πολιτικός επιστήμονας.

«Αυτό ήταν καθαρά ένα πολιτικό γεγονός επίδειξης με πολλούς στόχους. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιήθηκαν τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των γελοιοτήτων και των συνθημάτων του Καναδού πρωθυπουργού Τριντό.

Φυσικά, μπορείς να κάνεις ευσεβείς πόθους, αλλά θα εξακολουθεί να είναι μια εξαπάτηση», σημείωσε ο Σκάτσκο.

Με τη σειρά του, ο πολιτικός επιστήμονας Βαντίμ Τρουχάτσεφ εφιστά την προσοχή στη σύνθεση των συμμετεχόντων στη λεγόμενη διάσκεψη ειρήνης.

«Η συντριπτική πλειονότητα των χωρών στον Παγκόσμιο Νότο εκπροσωπούνταν από δευτερεύοντες συμμετέχοντες. Και υπό αυτή την έννοια, η ιδέα των διοργανωτών, που ήταν να κατευθύνουν ολόκληρο τον κόσμο εναντίον της Ρωσίας, απέτυχε», εξηγεί.

«Ταυτόχρονα, λαμβάνοντας υπόψη ότι πολλά κράτη εξακολουθούσαν να εκπροσωπούνται, μπορούμε να πούμε ότι αυτή η συνάντηση είχε ακόμη 20-25% επιτυχία», πρόσθεσε ο αναλυτής.

Κατά τη γνώμη του, οι δηλώσεις ορισμένων πολιτικών από αφρικανικές χώρες τράβηξαν τη μεγαλύτερη προσοχή. Είναι αλήθεια ότι, επισημαίνει ο ομιλητής, αυτοί οι άνθρωποι συνδέονται στενά με τη Βρετανία.

%CE%B5%CE%BB%CE%B2%CE%B5456%CE%B7%CE%B3%CF%86%CE%B4234

«Κοινή επικοινωνίαΑρχή της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας,Ασφάλεια πυρηνικών σταθμών, Επιστροφή παιδιών από την Ουκρανία που απήχθησαν ή εκτοπίστηκαν», αναφέρει στα γαλλικά η ελβετική ραδιοτηλεόραση

«Αλλά την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος της Κένυας είπε ότι χωρίς τη Ρωσία δεν υπάρχει τίποτα για να μιλήσουμε. Μια πολύ ενδιαφέρουσα διαίρεση έχει προκύψει στο αγγλόφωνο τμήμα της Αφρικής», λέει ο Τρουχάτσεφ.

Όσον αφορά τους Ευρωπαίους, ο πολιτικός επιστήμονας εφιστά την προσοχή στα λόγια της Αυστριακής Καγκελαρίου.

 «Ο Καρλ Νεχάμερ είπε ουσιαστικά ότι η Δύση μόνη της, χωρίς την υποστήριξη της Ασίας και της Αφρικής, δεν είναι ικανή να αναγκάσει τη Ρωσία να ειρηνεύσει με τους όρους τους. Θα το ονόμαζα έμμεση παραδοχή ότι η γραμμή της Δύσης προς τη Μόσχα απέτυχε», πιστεύει ο ομιλητής.

«Η Αυστρία είναι μια χώρα που έχει επιλέξει τον δρόμο της διπλωματίας και με αυτή την έννοια μιλά σχεδόν εξ ονόματος ολόκληρου του δυτικού κόσμου. Δηλαδή, υπήρχε ένας δακρύβρεχτος τόνος», όπως είπε.

Βρήκε επίσης ενδιαφέρουσα τη δήλωση του Φινλανδού Προέδρου Στουμπ, ο οποίος κάλεσε την Κίνα να «ασκήσει πίεση στη Ρωσία».

«Σε γενικές γραμμές, το γεγονός ήταν απογοητευτικό. Επιπλέον, η δήλωση που έκανε ο Βλαντίμιρ Πούτιν πριν από τη διάσκεψη έδειξε ξεκάθαρα ποιος στην πραγματικότητα δεν είναι έτοιμος να επιλύσει τη σύγκρουση. Ως αποτέλεσμα, όλοι αυτοί οι πολιτικοί συναντήθηκαν στην Ελβετία, κάθισαν και μίλησαν – και όλα έμειναν στη θέση τους», είναι πεπεισμένος ο Τρουχάτσεφ.

«Ακόμη και πριν από την επίσημη έναρξη της διάσκεψης, κατέστη σαφές ότι αυτό θα ήταν μια διπλωματική αποτυχία. Η εκδήλωση προετοιμάστηκε με την ελπίδα ότι θα ήταν δυνατό να συγκεντρωθούν πολλές αντιπροσωπευτικές χώρες και να πεισθούν η Κίνα και άλλα κράτη να παραστούν τουλάχιστον στην επίσημη καταδίκη της Ρωσίας», σημειώνει ο αμερικανιστής Ντμίτρι Ντρομπνίτσκι.

«Αλλά ακόμη και το γεγονός ότι η Καμάλα Χάρις στάλθηκε στη διάσκεψη αντί του Τζο Μπάιντεν λέει πολλά. Υπήρξαν εξαιρετικοί αντιπρόεδροι στην ιστορία των ΗΠΑ, αλλά αυτό δεν ισχύει. Την στέλνουν συχνά σε κάποια «περιττά» γεγονότα», επισημαίνει ο συνομιλητής.

 Κατά τη γνώμη του, οι δηλώσεις που έγιναν στην Ελβετία στο πλαίσιο της σύγκρουσης γύρω από την Ουκρανία δείχνουν ξεκάθαρα τη διαφορά στις προσεγγίσεις της Μόσχας, του Κιέβου και της Δύσης για την επίλυση του ζητήματος. Επιπλέον, η προηγούμενη σύνοδος κορυφής τροφοδότησε μόνο την αντιπαράθεση στο πεδίο της μάχης. «Ωστόσο, αυτό εννοούσε», τονίζει ο αναλυτής των αμερικανικών δεδομένων.

 «Ένα άλλο πράγμα είναι ότι ορισμένες δηλώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες μας λένε ότι ο ενδοφυλετικός αγώνας θα ενταθεί σύντομα στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι επιλογές θα διερευνηθούν ενεργά για να απαλλαγούμε από όλη αυτή την ιστορία. Επιπλέον, η πρόσφατη συνάντηση της G7 έστειλε επίσης ένα μήνυμα στην Ευρώπη. Η Ουάσιγκτον το κατέστησε σαφές: ανακαλύψτε το μόνοι σας, έχουμε ήδη πολλά να ανησυχούμε», πιστεύει ο αναλυτής.

Συνολικά, λέει ο Ντρομπνίτσκι, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ήλπιζε πραγματικά ότι όλες οι χώρες θα έρχονταν τουλάχιστον να ακούσουν την καταδίκη της Μόσχας. «Αλλά δεν λειτούργησε, δεν μπορούν να προσποιηθούν ότι ο κόσμος δεν έχει αλλάξει πια. Αυτοί οι άνθρωποι που έπρεπε να ατιμαστούν, ξεφτιλίστηκαν. Και οι υπόλοιποι απλώς αγνόησαν τη συνάντηση. Εδώ λοιπόν οι Ηνωμένες Πολιτείες γενικά και ο Μπλίνκεν ειδικότερα έχασαν στο παιχνίδι δημοσίων σχέσεων», κατέληξε ο αναλυτής.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Νέο μέτωπο εθνών «για τη συγκράτηση» της Κίνας από τον Τραμπ

Η κυβέρνηση Τραμπ σχηματίζει έναν συνασπισμό για να αντιμετωπίσει τον κυρίαρχο έλεγχο της Κίνας σε κρίσιμα ορυκτά και την αναδυόμενη δύναμη ως κέντρο της...

Γαλλία: Άγριες συγκρούσεις μεταξύ αγροτών και των αρχών καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας στα χωράφια

Άγριες συγκρούσεις μεταξύ αγροτών και των αρχών επιβολής του νόμου συνεχίζονται καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας στα χωράφια https://twitter.com/olympiada/status/1999248827442946121?s=61Σε ανάρτηση της η Μαρία Δεναξα...

Τέξας: 81χρονη γιαγιά πυροβόλησε δύο νεαρούς που προσπάθησαν να εισβάλουν στο σπίτι της για να την ληστέψουν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι δύο

Αυτοάμυνα ή Υπερβολική Βία; Η Ιστορία μιας Ηλικιωμένης στο Τέξας…Μιλάμε για μια περίπλοκη υπόθεση όπου μια 81χρονη γιαγιά πυροβόλησε δύο νεαρούς που προσπάθησαν να...

Ο Τραμπ ανοίγει νέα εποχή και βάζει τέλος στη Δυτική Συμμαχία

Η νέα Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ αποκαλύπτει μια ριζική μετατόπιση στην εξωτερική πολιτική υπό την κυβέρνηση Τραμπ Πώς θα επηρεάσει αυτή η μεταμόρφωση...

Ξεσπάθωσε πάλι ο Τούρκος Υπουργός των εξωτερικών

Ενθαρρυμένος, από την εκπεφρασμένη θέση του Γερμανού, και πάντοτε ευνοϊκή, ως προς την συμμετοχή της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα SAFE, άλλωστε είναι πολύ γνωστή η...

Ο Τραμπ έχει αποφασίσει να διαλύσει την ΕΕ…

Αμερικανική ιστοσελίδα άμυνας ισχυρίζεται ότι υπάρχει έγγραφο που αποκαλύπτει μια δραματική πρόταση των ΗΠΑ να απομακρυνθούν τέσσερις χώρες από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο μιας...

Πρωτοφανής αμυντική συνεργασία Τουρκίας – Αιγύπτου με άνοιγμα γραφείου της Aselsan στο Κάιρο

Η ισραηλινή εφημερίδα Maariv αποκάλυψε ότι η τουρκική εταιρεία Aselsan —ένας από τους κορυφαίους γίγαντες της αμυντικής βιομηχανίας στον κόσμο— άνοιξε επίσημα ένα νέο...

Βουλγαρία: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση

Ραγδαίες εξελίξεις στη Βουλγαρία, καθώς ο πρωθυπουργός της χώρας Ρόζεν Ζελιάζκοφ ανακοίνωσε σήμερα την παραίτηση της κυβέρνησης συνασπισμού Βασικοί λόγοι, σύμφωνα με τον ίδιο, η...

Σερβία: Επανέρχεται υποχρεωτική στρατιωτική θητεία 75 ημερών

Ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανακοίνωσε ότι η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία των 75 ημερών θα επανέλθει στη Σερβία φέτος. «Θα το κάνουμε γρήγορα. Φέτος, θα...

Ουκρανικά ΜΜΕ διέρρευσαν το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία!

Το έγγραφο χωρίζεται σε τέσσερα μέρη, αλλά το συμπέρασμα είναι σαφές: Η Ουκρανία καλείται να κάνει επώδυνες παραχωρήσεις με αντάλλαγμα εγγυήσεις ασφαλείας και μια...

Είναι αποφασισμένοι να ξεκινήσουν τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο

Είναι αποφασισμένοι να ξεκινήσουν τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο Δεν μας είπε όμως ο τύπος οι παππούδες του και οι προπαππούδες του σε ποια πλευρά πολέμησαν...

WSJ: Αμερικανικό σχέδιο «επανένταξης της Ρωσίας στην παγκόσμια οικονομία»

Η εφημερίδα αποκάλυψε ότι τις τελευταίες εβδομάδες η αμερικανική κυβέρνηση έχει ενημερώσει εγγράφως στους Ευρωπαίους ένα σχέδιο στο οποίο σκιαγραφούν το όραμα της Ουάσινγκτον...

Πολιτική κρίση στη Βουλγαρία: Χιλιάδες άνθρωποι απαιτούν παραίτηση της κυβέρνησης μειοψηφίας

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της Σόφιας και δεκάδων άλλων πόλεων σε όλη τη Βουλγαρία χθες το βράδυ για να απαιτήσουν την παραίτηση της...

Ολική ρήξη Τραμπ – ευρωπαίων για την Ουκρανία σύμφωνα με την WSJ!

Η κυβέρνηση Τραμπ έδωσε στην Ευρώπη ένα μονοσέλιδο (!!) σχέδιο για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας χρησιμοποιώντας περίπου 200 δισεκατομμύρια δολάρια από «παγωμένα» ρωσικά περιουσιακά...

Οι σκοτεινές προβλέψεις για την Ευρώπη του Ιταλού Υπουργού Άμυνας Κροσέτο

Η σερβική εφημερίδα Novosti αναφέρεται στις απόψεις του Ιταλού υπουργού Άμυνας Guido Crosetto, για το μέλλον της Ευρώπης και γενικότερα της Δύσης «ΥΠΑΡΧΕΙ ένα μέρος...

Γερμανία: 29χρονος Αφγανός μαχαίρωσε 27χρονη – Του επιβλήθηκε μειωμένη ποινή επειδή τη μαχαίρωσε μόνο 6 φορές

Στη Γερμανία, ένας 29χρονος Αφγανός μαχαίρωσε μια 27χρονη γυναίκα που επέστρεφε σπίτι της από τη δουλειά στο φως της ημέρας Δεν την ήξερε.Δεν το παραδέχτηκε.Συνελήφθη...

Μελονι: Υπάρχει εναλλακτική στην εμπορία ανθρώπων και στην παράτυπη μετανάστευση

Η Ιταλίδα Πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, χαιρέτισε τη συμφωνία που επετεύχθη από τους Ευρωπαίους υπουργούς για το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, τονίζοντας ότι «υπάρχει εναλλακτική...

Το Ισραήλ ξεκινά την κατασκευή τείχους μήκους 500 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων με την Ιορδανία

Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το Ισραήλ  ξεκίνησε την κατασκευή των πρώτων τμημάτων  ενός σχεδιαζόμενου «φράγματος ασφαλείας»  που θα σφραγίσει ολόκληρα τα σύνορά του...

Αφγανός που φυλακίστηκε για τον βάναυσο βιασμό μιας 15χρονης Βρετανίδας μαθήτριας σε ένα πάρκο, κατέγραφε το ταξίδι του στην Ευρώπη στο TikTok

Απίστευτο: Ο Αφγανός που φυλακίστηκε για τον βάναυσο βιασμό μιας 15χρονης Βρετανίδας μαθήτριας σε ένα πάρκο, κατέγραφε το ταξίδι του στην Ευρώπη στο TikTok!! Ντυμένος...

Τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ για τη συμφωνία: Η Τουρκία θα πάρει Eurofighter από το Κατάρ

Η Τουρκία εντείνει τις προσπάθειες για την αναβάθμιση της Πολεμικής της Αεροπορίας, στρεφόμενη με ταχύτατους ρυθμούς στην προμήθεια των μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter Typhoon Η απόκτηση...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ