Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν 303 αιχμαλώτους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολοκληρώθηκε η τρίτη και τελευταία φάση της συμφωνίας μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας που είχε ανακοινωθεί στις 16 Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη, για απελευθέρωσε 1.000 αιχμαλώτων εκατέρωθεν. Σήμερα Μόσχα και Κίεβο πραγματοποίησαν νέα ανταλλαγή 303 αιχμαλώτων η καθεμία.

«303 Ουκρανοί μαχητές βρίσκονται στην πατρίδα. Η τρίτη φάση της συμφωνίας ανταλλαγής 1.000 έναντι 1.000, που συμφωνήθηκε στην Τουρκία, ολοκληρώθηκε», ανακοίνωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με ανάρτησή του στο Χ.

«Είναι βέβαιο ότι θα φέρουμε κάθε έναν από τους ανθρώπους μας πίσω από την ρωσική αιχμαλωσία», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας ο οποίος συνόδευσε την ανάρτησή του από φωτογραφίες με τις συγκινητικές στιγμές επανένωσης των αιχμαλώτων με τις οικογένειές τους.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε από την πλευρά του πως «κατ’ εφαρμογήν των ουκρανορωσικών συμφωνιών της 16ης Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη, κατά την περίοδο από την 23η έως την 25η Μαΐου η ρωσική και η ουκρανική πλευρά προχώρησαν σε ανταλλαγή 1.000 έναντι 1.000 ανθρώπων».

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας είχε υπογραφεί επί τουρκικού εδάφους και θεωρείται μια από τις σημαντικότερες κινήσεις αποκλιμάκωσης το τελευταίο διάστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ