Χώρα της Ασίας Αγοράζει ακόμη 12 Rafale, πλέον των 42

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για την παραγγελία από την Ινδονησία επιπλέον γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων Rafale.

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ινδονησία αυτή την εβδομάδα, κατά την οποία, όπως ανακοινώθηκε, οι δύο χώρες εξέφρασαν την πρόθεσή τους να ενισχύσουν τη στρατηγική τους συνεργασία στον τομέα της άμυνας.

Ορισμένα δυτικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των γαλλικών, αναφέρουν ότι θα παραγγελθούν 12 αεροσκάφη στην έκδοση F4, αλλά σημειώνεται ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τον προϋπολογισμό της Ινδονησίας.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ινδονησία έχει μέχρι στιγμής παραγγείλει 42 Rafale της έκδοσης F3R, η σύμβαση υπογράφηκε τον Φεβρουάριο του 2022 και το έγγραφο όριζε ότι η υλοποίηση της προμήθειας θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί σε τρία μέρη. Η πρώτη σύμβαση για 6 αεροσκάφη τέθηκε σε ισχύ τον Σεπτέμβριο του 2022, η δεύτερη για 18 τον Αύγουστο του 2023 και η τρίτη για 18 τον Ιανουάριο του 2024. Τα πρώτα Rafale αναμένεται να παραδοθούν στις αρχές του επόμενου έτους.

Αυτή η εξέλιξη των γεγονότων απέδειξε για άλλη μια φορά ότι οι πληροφορίες που εμφανίστηκαν μετά την κατάρριψη του ινδικού Rafale, ότι η χώρα αυτή θα εγκατέλειπε την παραγγελία γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών, είναι ψευδείς ειδήσεις.

Ήταν, φυσικά, εντελώς μη ρεαλιστικό να περιμένουμε ότι η Ινδονησία, η οποία χρειάζεται νέα μαχητικά αεροσκάφη, θα ακυρώσει τη σύμβαση αφού είχε καταβάλει προκαταβολή 8,1 δισεκατομμυρίων ευρώ (συνήθως 30%) για το σύνολο των συμβάσεων, ενώ αναμένει τα πρώτα αεροσκάφη εντός ενός έτους, γράφει η σερβική b92.

image 244

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ  – Echedoros.blog

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ