Η αυτοκτονία ενός Μαροκινού μετανάστη, μετά από περισσότερο από ένα μήνα παραμονής στον καταυλισμό Γκιάντερ στη Λέζα, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από οργανώσεις και ακτιβιστές για τα δικαιώματα των προσφύγων.
Συγκινημένοι από αυτή την υπόθεση, Αλβανοί και ξένοι ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κέντρο παραμονής των μεταναστών, απέτισαν φόρο τιμής στον αποθανόντα και πραγματοποίησαν συμβολική διαμαρτυρία για να καταγγείλουν τις απάνθρωπες συνθήκες στις οποίες, σύμφωνα με τους ίδιους, κρατούνται οι μετανάστες στην Αλβανία.
Οι ακτιβιστές απαίτησαν ανεξάρτητη έρευνα για την υπόθεση του 42χρονου άνδρα που έβαλε τέλος στη ζωή του, ενώ κατήγγειλαν και άλλα περιστατικά που συμβαίνουν καθημερινά μέσα σε αυτή τη δομή.
Η εκδήλωση έφερε στην προσοχή ανησυχίες που είχαν εκφράσει προηγουμένως διεθνείς οργανισμοί σχετικά με τη διαχείριση των προσφύγων στην Αλβανία.
top-channel.tv
—