Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε συζητήσεις με αξιωματούχους, τονίζοντας ότι οποιαδήποτε στρατιωτική δράση εναντίον του Ιράν θα έπρεπε να εξασφαλίζει την πλήρη καταστροφή των εγκαταστάσεων του Φορντόου, κάτι που θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο με τη χρήση της βόμβας «καταστροφέα καταφυγίων» GBU-57.
Η αποτελεσματικότητα της GBU-57, ενός βαλλιστικού πυραύλου σχεδιασμένου για την καταστροφή οχυρωμένων στόχων, παραμένει θέμα διαφωνιών στο Πεντάγωνο από την αρχή της προεδρίας Τραμπ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι εγκαταστάσεις του Φορντόου, που βρίσκονται σε βάθος έως και 90 μέτρων, σύμφωνα με πληροφορίες των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταστραφούν με συμβατικά όπλα. Αξιωματούχοι του Πενταγώνου υποστηρίζουν ότι μόνο ένα τακτικό πυρηνικό όπλο θα μπορούσε να εξουδετερώσει πλήρως τη συγκεκριμένη τοποθεσία.
Άπαξ λοιπόν και υπήρχε αμφιβολία για το εάν το χτύπημα με συμβατικό όπλο θα μπορούσε να οδηγήσει στην καταστροφή του στόχου, δεν υπήρχε περίπτωση τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, ο Τραμπ να διατάξει Πυρηνικό βομβαρδισμό, έστω και με τακτικά πυρηνικά, για πρώτη φορά μετά τη Χιροσίμα…
Από ωραίες έως υπέροχες δικαιολογίες έχουμε φθάσει σε αυτό που ζούμε στο σήμερα, ένα κόσμο διαταραγμένο με αβέβαιο το μέλλον εάν και πως επέλθει κάποιας μορφής ηρεμία.
Όταν η ίδια η Αμερική έχει αποδεχθεί τις αδυναμίες της σε θέματα άλλοτε υπεροχής και σε θέματα άμυνας, ως απολογισμός ποιος ο λόγος?
Και όταν ο Πούτιν κάνει λόγο για εμπλεκόμενους και συμφέροντα γιατί αποφεύγεται όπως γραφτεί με ονόματα ποιοι και πόσοι οι εμπλεκόμενοι?