Νικόλας Φαραντουρης για τη νέα πρόκληση με τον χάρτη του αλβανικού ΥΠΕΞ που περιλαμβάνει ελληνικά εδάφη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Οι σχέσεις καλής γειτονίας δεν είναι λεκτικά ευχολόγια. Είναι πρακτικές που στηρίζονται στην αρχή της αμοιβαιότητας, του αλληλοσεβασμού και της κοινής ανάγνωσης του Διεθνούς Δικαίου. Η πρόσφατη δημοσίευση στο επίσημο περιοδικό του Υπουργείου Άμυνας της Αλβανίας, στην οποία αποτυπώνονται ελληνικά εδάφη — μεταξύ άλλων Κέρκυρα, Πρέβεζα, Ιωάννινα, Γρεβενά — ενταγμένα στη λεγόμενη “Εθνική Αλβανία”, επαναφέρει αλυτρωτικές θεωρίες που δεν συνάδουν με σχέσεις καλή γειτονίας και σταθερότητας στα Δυτικά Βαλκάνια.

IMG 1753

Αυτή η προκλητική κίνηση προστίθεται στις διαπιστώσεις της Ευρωπαϊκής Έκθεσης για την Αλβανία, η οποία δίνει έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης των δημοκρατικών θεσμών στη χώρα.

Η Ελλάδα φαίνεται για άλλη μια φορά να αιφνιδιάζεται, να αποσύρεται ή να αδρανεί. Η στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης απέναντι σε επαναλαμβανόμενες προκλήσεις χαρακτηρίζεται πλέον από στασιμότητα, αναχωρητισμό, αμηχανία και αίσθηση επικίνδυνης αδιαφορίας. Στο παρελθόν, η Ελλάδα διατηρούσε δεσπόζουσα θέση στα Βαλκάνια, τόσο οικονομικά όσο και γεωπολιτικά. Η σημερινή γεωπολιτική ανυποληψία δεν συνάδει με την ιστορική εμπειρία, ούτε με την ευθύνη μιας χώρας που οφείλει να λειτουργεί ως πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή. Η ανάκτηση του κύρους και της επιρροής μας απαιτεί άλλη αντίληψη, άλλη παρουσία και άλλη αποφασιστικότητα. Καλώ την #Κυβέρνηση επιτέλους να αφυπνιστεί».

  1. ΑΝΤΙΝΑΤΙΒΙΣΤΕΣ/ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ Ν.Δ. ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ, ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ, ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ, ΔΙΧΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΖΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟΝ “ΠΛΑΝΗΤΗ” ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ Η ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΓΕΜΑΤΗ, ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΠΑΝΤΟΥ, ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ ΤΟ ΝΕΡΟ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΟΥΝ/ΠΙΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΥ W.E.F.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ