Η Τσεχία αγοράζει δεκάδες Leopard από τη Γερμανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Υπουργείο Άμυνας της Τσεχίας ενέκρινε σχέδιο για την αγορά 44 αρμάτων μάχης Leopard 2A8 από τη Γερμανία, στην τιμή των 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί για την περίοδο από το 2028 έως το 2031 και η σύμβαση προβλέπει τη δυνατότητα αγοράς 14 επιπλέον αρμάτων μάχης εάν η Τσεχική Δημοκρατία διαθέσει τα κεφάλαια, αναφέρει το Bloomberg.

Αυτή η απόφαση αποτελεί μέρος ενός σχεδίου εκσυγχρονισμού των ενόπλων δυνάμεων, μετά την μεταφορά από την Τσεχική Δημοκρατία σημαντικού μέρους στρατιωτικού εξοπλισμού και όπλων στην Ουκρανία μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη χώρα αυτή.

Η κυβέρνηση στην Πράγα ενέκρινε νωρίτερα φέτος αύξηση των αμυντικών δαπανών στο τρία τοις εκατό του ΑΕΠ.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ  – Echedoros.blog

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ