Χιλιάδες Σέρβοι πολίτες προέβησαν σε αντιδιαδηλώσεις την Κυριακή κατά των διαδηλωτών που ζητούν παραίτηση του προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς και μπλοκάρουν τους δρόμους.
Οι αντιδιαδηλώσεις έγιναν με το σύνθημα «Ζήτω ο Σερβικός λαός».
Ο Διευθυντής της Αστυνομίας Ντράγκαν Βασιλιέβιτς απευθύνθηκε στους πολίτες σχετικά με τις συγκεντρώσεις κατά των μπλόκων.
«Πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός δημόσιων συγκεντρώσεων, που διοργανώθηκαν από το Κέντρο Κοινωνικής Σταθερότητας, σε 95 τοποθεσίες. Παρευρέθηκαν περίπου 104 χιλιάδες πολίτες, ή για την ακρίβεια 103.305 άτομα. Αυτή είναι η εκτίμηση που έδωσαν οι αστυνομικοί επί τόπου», είπε.
Πρόσθεσε ότι οι συγκεντρώσεις ανακοινώθηκαν εγκαίρως.
Τόνισε ότι όλα κύλησαν ομαλά.
«Είχαμε μόνο ένα μεμονωμένο περιστατικό στο Νόβι Σαντ. Υπήρξε μια εμπλοκή μεταξύ αρκετών ατόμων, αλλά με την γρήγορη επέμβαση της αστυνομίας που βρισκόταν κοντά, λύθηκε σε περίπου είκοσι δευτερόλεπτα. Αυτό το περιστατικό δεν επηρέασε τη δημόσια συγκέντρωση στο Νόβι Σαντ», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι στην υπόλοιπη Σερβία όλα κύλησαν ομαλά σε όλα τα σημεία.
Τόνισε επίσης ότι είναι σημαντικό όλες οι συγκεντρώσεις να καταγράφονται, ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά, όπως αυτή.
«Καλώ όλους να τηρούν τους νόμους της Δημοκρατίας της Σερβίας και να ευθυγραμμίζουν όλες τις δραστηριότητές τους έτσι ώστε να μην απειλούν τα δικαιώματα των άλλων. Αυτό θα διευκολύνει όλους και δεν θα υπάρχει λόγος η αστυνομία να ρυθμίζει τη δημόσια τάξη και ειρήνη με οποιαδήποτε ενέργεια», κατέληξε, σύμφωνα με τη σερβική Novosti.
—
