Η Βουλγαρία θα βασιστεί σε ευρωπαϊκά προτιμησιακά δάνεια για την απόκτηση όπλων για την αντιμετώπιση εχθρικών drones.
Συγκεκριμένα η χώρα θα λάβει πάνω από 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μηχανισμού SAFE , με την ιδέα να χρησιμοποιηθεί μέρος αυτών των χρημάτων για την απόκτηση συστημάτων κατά των drones.
Ο Υπουργός Άμυνας Ατανάς Ζαπριάνοφ επισημαίνει ότι μόνο η Πολεμική Αεροπορία είναι αυτή τη στιγμή έτοιμη να προστατεύσει τη χώρα από την είσοδο drones.

Τα βουλγαρικά MiG είναι έτοιμα να αντιδράσουν εναντίον ρωσικών drones
«Η Πολεμική Αεροπορία διατηρεί την απαραίτητη ετοιμότητα με δυνάμεις και μέσα (αεροπορικά και επίγεια) για την προστασία του εναέριου χώρου της χώρας, ανεξάρτητα ή στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Συστήματος Αεροπορικής και Πυραυλικής Άμυνας της Συμμαχίας, σε περίπτωση μαζικής εισβολής drones », όπως δήλωσε.
Η βουλγαρική κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα προσπαθήσει να δημιουργήσει τα δικά της drones για τον στρατό αντί να αγοράζει έτοιμα προς χρήση προϊόντα από το εξωτερικό.
Για τον σκοπό αυτό, η κυβέρνηση ίδρυσε το Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας, ως συνδετικό κρίκο μεταξύ των υπουργείων Άμυνας, Οικονομίας και Καινοτομίας.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, δεν είναι σαφές προς το παρόν εάν έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος σε αυτό το θέμα.
—
