Σε πλήρη ετοιμότητα αγρότες και κτηνοτρόφοι για νέες κινητοποιήσεις
Τα τρακτέρ είναι έτοιμα για μπλόκα ενώ διεκδικούν την άμεση αποδέσμευση των πληρωμών που παραμένουν «παγωμένες» από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς και την καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι Θεσσαλοί αγρότες αποφάσισαν να κατέβουν στους δρόμους με τα τρακτέρ τους, σε κοινό μπλόκο, στη Νίκαια. Πιο συγκεκριμένα, στην πανθεσσαλική σύσκεψη των αγροτών που πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο Φαρσάλων, η πλειοψηφία αποφάσισε να στηθεί πανθεσσαλικό μπλόκο στη Νίκαια της Λάρισας, πιθανόν στις αρχές Δεκεμβρίου (3-5/12).
Σε αυτό συμφώνησαν οι Ομοσπονδίες, ενώ αντίθετη άποψη εξέφρασαν οι αγροτικοί σύλλογοι της Καρδίτσας, στη λογική ότι η Νίκαια είναι μακριά
Την ερχόμενη Κυριακή (23/11), εξάλλου, θα πραγματοποιηθεί νέα πανθεσσαλική αγροτική σύσκεψη, αυτή τη φορά στο πνευματικό κέντρο της Νίκαιας.
Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη στα Φάρσαλα συμμετείχαν και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς στη Θεσσαλία έχουν θανατωθεί περισσότερα από 140.000 ζώα, λόγω της ευλογιάς των προβάτων. Ως εκ τούτου, δεν αποκλείεται στο πανθεσσαλικό μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια να συμμετάσχουν και οι κτηνοτρόφοι.
Να μη λείψει κανείς αγροτοκτηνοτρόφος από την σύσκεψη
Οι σημερινές διεργασίες έρχονται σε συνέχεια της πρόσφατης πανελλαδικής κινητοποίησης στην Αθήνα και του συλλαλητηρίου στην Αγιά, ενώ οι κατά τόπους διαμαρτυρίες συνεχίζονται.
Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) απευθύνει κάλεσμα «να μη λείψει κανείς αγροτοκτηνοτρόφος» από την σύσκεψη. Όπως δήλωσε ο πρόεδρός της, Ρίζος Μαρούδας, οι αγροτικοί σύλλογοι προσανατολίζονται πλέον στην δημιουργία ενός ισχυρού πανθεσσαλικού μπλόκου υπογραμμίζοντας ότι «ο αγώνας των αγροτών αφορά την ίδια τους την επιβίωση».
Η Ομοσπονδία καταγγέλλει «τις σοβαρές κυβερνητικές ευθύνες» για την στάση πληρωμών, τη θανάτωση άνω των 400.000 προβάτων σε όλη τη χώρα, το υψηλό κόστος παραγωγής, τις ανεπαρκείς αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ και τις χαμηλές τιμές παραγωγού σε σχέση με τις υψηλές τιμές στο ράφι.
Παράλληλα, κάνει λόγο για «σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ» επισημαίνοντας ότι οι επιδοτήσεις δεν κατευθύνονται στην πραγματική παραγωγή και στον πραγματικό αριθμό ζωικού κεφαλαίου, όπως ζητά το οργανωμένο αγροτικό κίνημα εδώ και χρόνια.

Μαράθηκε η δολοφονική Χουντάρα της μεταπολίτευσης για τις κινητοποιήσεις σας!
Αν θέλατε να μη σας σκοτώσουν τα πρόβατα, να μην τα δηλώνατε, να μην παίρνατε τις επιδοτήσεις, και να τα προστατεύατε με το κυνηγετικό σας όπλο.
Από εδώ και πέρα, μη δηλώνετε τίποτα, μην τα μπολιάζετε για τίποτα (δε θα πάθουν τίποτα σοβαρό, σας το εγγυώμαι – το πολύ πολύ να ψοφήσουν τα μισά το πρώτο έτος μέχρι να αποκτήσουν ανοσία όλα), και μη δίνετε λογαριασμό σε κανέναν. Τα πρόβατα, όπως και ότι άλλο υπάρχει στην γη σας, είναι ιδιωτική περιουσία και δεν θα έπρεπε να την αγγίζει κανείς άλλος εκτός από εσάς. Ακόμα και αν ήταν φορείς της πανούκλας. Αν ήταν φορείς της πανούκλας, το κράτος έπρεπε να βρει την θεραπεία της πανούκλας, όχι να τα εξαφανίσει.