Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα υποδεχτεί τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη στο Μέγαρο των Ηλυσίων τη Δευτέρα
όπως ανακοίνωσε το Παρίσι το Σάββατο, καθώς η Κύπρος προετοιμάζεται να αναλάβει την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρώτο εξάμηνο του 2026.
Η γαλλική προεδρία εξήγησε ότι ο Μακρόν και ο Χριστοδουλίδης «θα συζητήσουν τις προτεραιότητες της κυπριακής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2026, εκτός από τα σημαντικά διεθνή ζητήματα, μεταξύ των οποίων πρωτίστως την υποστήριξη της Ουκρανίας».
Θα υπογράφει συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης
Το Μέγαρο των Ηλυσίων πρόσθεσε ότι οι δύο πρόεδροι «υπογράφουν συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης που αποσκοπεί στην ενίσχυση και ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, ιδίως στους τομείς της άμυνας, της οικονομίας, της πολιτιστικής συνεργασίας, της καινοτομίας και της εκπαίδευσης, καθώς και στην ενίσχυση του συντονισμού σε ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα».
AFP
—
