Σόδομα και Γόμορα…
Ο Γουίλ Σμιθ κατηγορείται από τον επαγγελματία βιολονίστα Μπράιαν Κινγκ Τζόζεφ για σεξουαλική παρενόχληση, ισχυριζόμενος ότι ο ηθοποιός «τον προετοίμαζε σκόπιμα» για σεξουαλική εκμετάλλευση.
Ο Τζόζεφ, ο οποίος συμμετείχε στο “America’s Got Talent” το 2018, προσλήφθηκε για να συμμετάσχει στην περιοδεία “Based on a True Story: 2025” του Σμιθ, αφού εμφανίστηκε μαζί του τον Δεκέμβριο του 2024.
Σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε στο Λος Άντζελες, ο Σμιθ φέρεται να είπε στον Τζόζεφ:
«Εσύ κι εγώ έχουμε μια τόσο ξεχωριστή σχέση, που δεν έχω με κανέναν άλλον.»
Η κατάσταση κλιμακώθηκε τον Μάρτιο του 2025 κατά τη διάρκεια του σκέλους της περιοδείας στο Λας Βέγκας.
Ο Τζόζεφ ισχυρίζεται ότι κάποιος μπήκε παράνομα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του ενώ βρισκόταν σε πρόβα.
Μέσα βρήκε ένα χειρόγραφο σημείωμα που του απευθυνόταν ονομαστικά και έγραφε «Μπράιαν, θα επιστρέψω το αργότερο στις 5:30, μόνο εμείς» με μια ζωγραφισμένη καρδιά.
Άφησε επίσης: μαντηλάκια, ένα μπουκάλι μπύρας, φάρμακο για τον ιό HIV με το όνομα ενός άλλου ατόμου και έγγραφα εξιτηρίου από το νοσοκομείο!!
Ο Τζόζεφ κάλεσε αμέσως την ασφάλεια του ξενοδοχείου και την αστυνομία.
Μέρες αργότερα, η ομάδα του Σμιθ φέρεται να τον κατηγόρησε για το περιστατικό και τον απέλυσε, αποκαλώντας την καταγγελία του «ψεύδος».
Η αγωγή αναφέρει:
«Η αλληλουχία των γεγονότων, οι προηγούμενες καταθέσεις του Smith στον ενάγοντα και οι συνθήκες της εισβολής στο ξενοδοχείο υποδεικνύουν όλα ένα μοτίβο επιθετικής συμπεριφοράς και όχι ένα μεμονωμένο περιστατικό.»
Η ομάδα του Σμιθ αντικατέστησε τον Τζόζεφ με έναν άλλο βιολιστή, υπονοώντας ότι η απόλυση ήταν προσχηματική.
Αυτό έρχεται μετά την αγωγή κατά της Τζάντα Πίνκετ Σμιθ για 3 εκατομμύρια δολάρια από πρώην συνεργάτιδα της, η οποία ισχυρίζεται ότι της εξαπέλυσε σωματικές απειλές και απαίτησε να υπογράψει συμφωνία εμπιστευτικότητας.
New York Post
