«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, κινεζικό πολεμικό πλοίο δεν έχει περάσει κοντά από τη Γροιλανδία εδώ και μια δεκαετία», τόνισε ο Λαρς Λέκε Ράσμουσεν.
«Δεν έχουμε καταφέρει, αν και δεν περίμενα να το πετύχουμε, να αλλάξουμε τη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι σαφές ότι ο πρόεδρος θέλει να κατακτήσει τη Γροιλανδία».
Αυτό ανακοίνωσε ο Δανός υπουργός Εξωτερικών Λαρς Λέκε Ράσμουσεν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την Γροιλανδή ομόλογό του Βίβιαν Μότζφελντ μετά από συνάντηση στον Λευκό Οίκο με Αμερικανούς εκπροσώπους.
«Υπάρχουν συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εδώ και 13 μήνες και αυτή είναι η πρώτη φορά που μπορέσαμε να καθίσουμε σε υψηλό επίπεδο και να μιλήσουμε. Ήταν μια καλή ευκαιρία για εμένα και τη Βίβιαν να αντιμετωπίσουμε αφηγήσεις. Δεν είναι αλήθεια ότι κινεζικά πλοία παρακάμπτουν τη Γροιλανδία. Οι πληροφορίες μας δείχνουν ότι κινεζικό πολεμικό πλοίο δεν έχει περάσει από τη Γροιλανδία εδώ και μια δεκαετία. Από αυτή την άποψη, η συνάντηση ήταν εποικοδομητική, η συζήτηση ήταν ειλικρινής».
Πρόσθεσε ότι θα συσταθεί ομάδα εργασίας με τους Αμερικανούς για την αναζήτηση κοινών λύσεων στις προκλήσεις ασφαλείας. Η πρώτη της συνάντηση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί εντός εβδομάδων.
—
ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ – Echedoros.blog
