Εξομολόγηση ψυχής του Στρατου Τζώρτζογλου

Σε μια εκ βάθων και αποκαλυπτική εξομολόγηση προχώρησε ο Στράτος Τζώρτζογλου,
παραχωρώντας συνέντευξη στον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα για το vidcast «People» της ESPRESSO TV.
Ο δημοφιλής πρωταγωνιστής γύρισε τον χρόνο πίσω, ανασύροντας από τη μνήμη του τις πιο σκοτεινές και τραυματικές στιγμές των παιδικών του χρόνων, αλλά και αλλόκοτα περιστατικά που τον σημάδεψαν.
Ο ηθοποιός αποκάλυψε πως η διαμόρφωση του χαρακτήρα του ήταν αποτέλεσμα μιας ταραγμένης πορείας, σημειώνοντας: «Θα χαρακτήριζα τη ζωή μου ιερά καταστροφή. Είναι σαν ένα ατελείωτο roller coaster, που στο τέλος αποκαλύπτει τον σημερινό Στράτο. Ένας φίλος μου γιατρός μού λέει ότι είμαι σαν κάρβουνο. Όσο προσπαθούν να με σβήσουν, τόσο περισσότερο ανάβω».
Παράλληλα, μοιράστηκε τις άγνωστες συνθήκες κάτω από τις οποίες ήρθε στον κόσμο, όταν η 14χρονη τότε μητέρα του κυοφορούσε ενώ βρισκόταν σε ίδρυμα, με τον πατέρα του να τη διεκδικεί παρά τις αντιδράσεις. Η οικογενειακή τους ζωή σημαδεύτηκε από δραματικά επεισόδια, όπως η φυλάκιση του πατέρα του μετά από συμπλοκή, αλλά και οι απόπειρες αυτοχειρίας της μητέρας του.
Η αποκάλυψη για το ορφανοτροφείο και το ιατρικό τεστ που έφερε την αλήθεια στο φως
Την άγνωστη ιστορία γύρω από τον ερχομό του στη ζωή μοιράστηκε ο Στράτος Τζώρτζογλου, αποκαλύπτοντας πως η μητέρα του κυοφορούσε ενώ βρισκόταν σε ορφανοτροφείο — μια αλήθεια που ο ίδιος ανακάλυψε πολύ αργότερα, κατά τη διάρκεια εξειδικευμένης ιατρικής αξιολόγησης.
Περιγράφοντας τη στιγμή που ζήτησε εξηγήσεις από τη μητέρα του και την αιφνιδιαστική αντίδραση που εκείνη είχε: «Όταν βγήκαν τα αποτελέσματα μου ανέφερε “Κύριε Τζώρτζογλου δεν είστε δυσλεκτικός, είστε ‘δυσλεκτικαρα’.Απορώ πώς έχετε επιβιώσει”! Ευτυχώς παίζετε θέατρο αλλιώς θα ήσασταν σε κάποιο τρελοκομείο».
«Από αυτό που άκουσε από το τεστ που έκανε μου λέει «Μπορείς να ρωτήσεις τη μαμά σου εάν όταν σε γεννούσε ήταν μέσα σε φυλακή». Της λέω «Κυρία Ευαγγελοπούλου δε γίνεται αυτό που μου λέτε γιατί η μητέρα μου με συνέλαβε στα 14 και με γέννησε στα 15. Πότε να μπει φυλακή»; Μου λέει “Πήγαινε και ρώτα την». Πάω και ρωτάω τη μαμά μου «Στη γέννα που ήσουνα»; Μου είπε ψέματα πάλι. Της λέω »Δεν ήσουν μέσα σε φυλακή σε ορφανοτροφείο;» και μου λέει παγωμένη «Ποιος σου το είπε». Της εξήγησα και μετά ήρθε, κάναμε ηχητικό απογαλακτισμό μου διάβασε ένα παραμύθι στο οποίο εγώ άκουγα την ιδανική φωνή που πρέπει να ακούει το έμβρυο από τη μαμά», αποκάλυψε.
Πώς γνωρίστηκαν οι γονείς του έξω από το ορφανοτροφείο
Περιγράφοντας την αρχή της σχέσης τους όσο η μητέρα του ήταν τρόφιμος ιδρύματος, είπε: «Η μητέρα μου όταν ήταν δεκατεσσάρων επειδή ο παππούς μου είχε επτά στόματα να θρέψει -είχαν φύγει από την Κεφαλονιά, γιατί είχε πεθάνει η γιαγιά μου η Κατερίνα- δεν είχε λεφτά και την έβαλε σε ένα ορφανοτροφείο. Σ’ αυτό το ορφανοτροφείο κάποια στιγμή αρρώστησε. Πηγαίνει σε ένα νοσοκομείο και εκεί συνάντησε τον πατέρα μου, ο οποίος είχε μία γκόμενα που μόλις είχε χάσει το παιδί τους που κυοφορούσε. Γίνονται φίλοι και επί ένα μήνα ο πατέρας μου πηγαίνει έξω από τα κάγκελα του ορφανοτροφείου. Κάποια στιγμή της λέει ‘Πηδάς τα κάγκελα; Θα σε πάω βόλτα στον γύρο του θανάτου’»
Ο γνωστός ηθοποιός συμπλήρωσε το χρονικό με τις λεπτομέρειες της σύλληψής του και την απόπειρα της μητέρας του να κόψει τις φλέβες της για να εγκριθεί ο γάμος τους: «Η μάνα μου ανεβαίνει τα κάγκελα τη βοηθά ο πατέρας μου και πάνε στο Φιλοπάππου. Εκεί στο τσίρκο αφού τελείωσε ο γύρος του Θανάτου έκαναν έρωτα και με συνέλαβε. Το κατάλαβε τρεις τέσσερις μήνες μετά όταν άρχισε να φουσκώνει η κοιλιά της. Η μαμά μου ξαναμπήκε στο ορφανοτροφείο ο πατέρας μου πήγαινε και την έβλεπε. Ο παππούς μου δεν ήθελε τον πατέρα μου γιατί ήταν ναυτικός άλλα και ο Κούρκουλος της εποχής.
Ήταν δεκαεννιά χρονών. Της έλεγε “Δεν έχει να θρέψει τον εαυτό του εσένα θα θρέψει”. Η μάνα μου στην ανέλπιδα προσπάθεια της να παντρευτεί την πατέρα μου παίρνει ένα ξυραφάκι και κόβει με δώδεκα ξυραφιές τα χέρια της. Ήταν πιτσιρίκα και τρελή. Την πάντρεψαν τελικά με τον πατέρα μου. Την σώσανε ευτυχώς. Το έκανε στο ορφανοτροφείο και όχι έξω και μπόρεσαν να την σώσουν. Έτσι γεννήθηκα εγώ. Με όλα αυτά τα τραύματα και τις ξυραφιές».
Η πρώτη ανάμνηση από τον πατέρα του έξω από τις καγκελόπορτες της φυλακής
Στη συνέχεια, περιέγραψε τη σκηνή όπου αντίκρισε για πρώτη φορά τον πατέρα του να βγαίνει από τις φυλακές μετά από καβγά: «Ο πατέρας μου μαχαίρωσε κάποιον για τα μάτια της μητέρας μου και μπήκε φυλακή για ένα διάστημα.Η πρώτη μου ανάμνηση από εκείνον είναι όταν άνοιξαν οι καγκελόπορτες της φυλακής. Η μητέρα μου μου ψιθύρισε “αυτός είναι ο μπαμπάς σου”. Τον είδα να βγαίνει χαμογελαστός, σαν να είχε πάρει Όσκαρ»
«Ήμουν 4 ετών όταν ήπιε τη χλωρίνη» – Το δραματικό περιστατικό που δεν ξέχασε ποτέ
Το πλέον εφιαλτικό βίωμα της παιδικής του ηλικίας ήταν η δεύτερη απόπειρα της μητέρας του να βάλει τέλος στη ζωή της καταναλώνοντας χλωρίνη: «Η μάνα μου ήπιε ένα ολόκληρο μπουκάλι χλωρίνη. Το θυμάμαι πολύ καλά γιατί είχε τη νεκροκεφαλή και την είδα κάτω στο πάτωμα. Με πήγαν εμένα σε ένα σπίτι φίλων και πήρε μόνο μια εικόνα μαζί μου. Ήταν η δεύτερη απόπειρα αυτοκτονίας της μάνας μου. Από τότε ευτυχώς δεν ξαναέκανε άλλη»
«Ήμουν τεσσάρων ή πέντε ετών όταν η μητέρα μου τσακώθηκε με τον πατέρα μου για μια άλλη γυναίκα. Ήπιε ένα ολόκληρο μπουκάλι χλωρίνη. Θυμάμαι ακόμη τη νεκροκεφαλή πάνω στο μπουκάλι. Τη βρήκα πεσμένη στο πάτωμα»
«Δεν ήταν αυτοκαταστροφικός άνθρωπος. Ήταν μια έκρηξη μέσα στα σκοτάδια της. Μετά έγινε ξανά η γλυκιά, υποστηρικτική μητέρα που γνώριζα»
«Ήθελα να σκίσω την οθόνη του σινεμά» – Η στιγμή που αποφάσισε να γίνει ηθοποιός
Η θεραπευτική δύναμη του κινηματογράφου λειτούργησε ως διέξοδος για τον ίδιο, γεννώντας την επιθυμία του να γίνει ηθοποιός: «Όταν βγήκε από το νοσοκομείο πήγαμε σε ένα θερινό σινεμά. Τη θυμάμαι να είναι ξανά χαμογελαστή και ζωντανή. Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα ότι ήθελα να σκίσω την οθόνη, να μπω μέσα στην ταινία και να παίζω για εκείνη, για να τη βλέπω πάντα νέα και ευτυχισμένη. Από τότε προσευχόμουν κάθε μέρα να γίνω ηθοποιός».
Η αναμέτρηση με τον θάνατο και η αλλόκοτη ανάμνηση στο πατρικό της πρώην συζύγου του
Τέλος, αποκάλυψε ένα περιστατικό που τον είχε σοκάρει στο πατρικό σπίτι της Μαρίας Γεωργιάδου στο Χαλάνδρι: «Όταν πήγανε στο Χαλάνδρι, στο κανονικό της σπίτι που έμενε ο μπαμπάς της, πάω στην τραπεζαρία και είχε ένα μωρό, έμβρυο, μέσα σε μια γυάλα. Της λέω “τι είναι αυτό;”. Μου λέει πως ως φοιτήτρια της φαρμακευτικής είχε κάνει συναντήσεις με γιατρούς και τους λέγανε πώς είναι το έμβρυο κλπ. και κράτησαν αυτό το έμβρυο. Της είπα “αυτό πρέπει να το θάψεις, δεν μπορείς να το έχεις στο σπίτι”. Δεν με πολυένοιαζε γιατί δεν μέναμε εκεί αλλά μου έκανε πολύ περίεργη αίσθηση με τον θάνατο. Δεν τον είχε ξεπεράσει (σ.σ. τον θάνατο της μαμάς της) και αργότερα, όταν αποφασίσαμε να μείνουμε εκεί, το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να θάψουμε το μωρό. Ήταν 6-7 μηνών μωρό που είχε πεθάνει. Το είχανε στη φορμόλη».