Η περίπτωση Παπασταύρου θυμίζει τη διαφήμιση των καταστημάτων Σαράφη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

12932865_1230367913643059_7859986365079076757_n2(ΣΑΡΑΦΗΣ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ, ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, ΤΩΡΑ ΚΑI ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ) : “ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ, ΛΙΣΤΑ ΜΠΟΡΓΙΑΝΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ OFFSHORE ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΜΑ ΠΟΥ ΕΚΡΥΒΑΝ ΥΠΟΠΤΟ ΧΡΗΜΑ”
 
Η ΕΡΕΥΝΑ
Μην ξεχνάμε πως ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος έχει ξεκινήσει μια μεγάλη έρευνα για ομάδα Ελλήνων που ξέπλεναν επαγγελματικά μαύρο χρήμα. Στην ομάδα αυτή ερευνάται και ο ρόλος Παπασταύρου, καθώς πλέον το τοπίο δείχνει να ξεκαθαρίζει, αφού εμείς δεν γνωρίζουμε αν ο άνθρωπος έκανε κάτι παράνομο, αλλά οφείλει να δώσει απαντήσεις πλέον για σοβαρά ζητήματα.
Μην ξεχνάμε πως ο γνωστός δικηγόρος και σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού, όπως αναφέρει η δημοσιογραφική ομάδα ICIJ, της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung που έκανε και την έρευνα, συμμετείχε από το 2005 έως το 2014 στο Δ.Σ. των εταιρειών του Παναμά Green Shamrock Foundation και Diman Foundation ενώ από το 2006 έγινε αντιπρόεδρος του ιδρύματος Aisios που υπάρχει ακόμη και σήμερα.
Η καταχώρηση για τον Παπασταύρου:
“Λίγο μετά από τον ερχομό του Αντώνη Σαμαρά στην εξουσία, μετά τις εκλογές του Ιουνίου το 2012, ο Σταύρος Παπασταύρου, δικηγόρος με πολύχρονη παρουσία στη Νέα Δημοκρατία, τοποθετήθηκε από τον νέο πρωθυπουργό ως αναπληρωτής επικεφαλής του προσωπικού για τις ευρωπαϊκές και διεθνείς υποθέσεις”, αναφέρεται. “Ενώ η δουλειά του αρχικά φαινόταν ασαφής, ο Παπασταύρου κατέληξε να γίνει επικεφαλής διαπραγματευτής του Σαμαρά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα”, συνεχίζει το ρεπορτάζ.
Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην εμπλοκή του στη λίστα Λαγκάρντ, όπου εμφανίστηκε με λογαριασμό 5,4 εκατομμύρια δολάρια. Σημειώνεται πως ο κ. Παπασταύρου αναγκάστηκε να καταβάλει το πρόστιμο που του είχε καταλογιστεί από τις φορολογικές αρχές, ύψους 3,3 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή.
Στην επίσημη απάντηση του προς τους δημοσιογράφους της έρευνας, ο ίδιος ο Σταύρος Παπασταύρου ανέφερε σε πρώτο χρόνο ότι δεν θυμόταν τις εταιρείες. Αργότερα όμως υποστήριξε ότι τις έκανε για “λογαριασμό δυο οικογενειακών φίλων” χωρίς να αποκομίσει οικονομικά οφέλη. Ως εκ τούτου, ισχυρίζεται πως δεν είχε υποχρέωση να δηλώσει τη συμμετοχή του στις φορολογικές αρχές.
Ο Σταύρος Παπασταύρου ανέφερε ότι τα Δ.Σ. των εταιρειών και του ιδρύματος, ήταν προορισμένα να λειτουργούν μόνο αν απεβίωνε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, κάτι που δεν συνέβη ποτέ για καμία από τις τρεις εταιρείες. Νομική εταιρεία που εκπροσωπεί το ίδρυμα Aisios σημείωσε ότι ο Σταύρος Παπασταύρου παραιτήθηκε το 2012 και ποτέ δεν είχε δικαίωμα στα περιουσιακά στοιχεία του ιδρύματος, ούτε έλαβε ποτέ καμιά αμοιβή.
Να θυμίζουμε πως και στη λίστα «Λαγκάρντ» ο Παπασταύρου είχε προβάλει τον ίδιο ισχυρισμό, πως δηλαδή ο ίδιος θα είχε ρόλο μόνο αν αναβίωνε ο πραγματικός ιδιοκτήτης των χρημάτων , ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιονί. Επιχειρηματολογία που καταρρίφθηκε στη συνέχεια, σύμφωνα με την εισαγγελία, αφού από έγραφα που φέρεται να παρέδωσε ο Ερβέ Φαλτσιανί, προέκυπτε ότι πραγματικός δικαιούχος των 5,4 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ελβετική Τράπεζα, ήταν ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ