Ελεύθεροι με "βουλευμα" Σκαρπέλης – Γεωργίου…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

http://sinekpartners.typepad.com/photos/uncategorized/2008/08/04/baby.jpg
Γιατί χρωστάω μπαμπά;

Αποφυλακίζονται με βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών της Αθήνας το πρώην διευθυντικό στέλεχος της Siemens  Ηλίας Γεωργίου, και ο πρώην γενικός διευθυντής του ΟΤΕ, Γιώργος Σκαρπέλης. Το Συμβούλιο έκανε δεκτές τις προσφυγές που υπέβαλαν οι δύο κατηγορούμενοι και αποφάσισε την αποφυλάκισή τους επιβάλλοντας στον καθένα χρηματική εγγύηση 300.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα. Οι δικαστές αποδέχονται με τα βουλεύματα τους ότι οι δύο κατηγορούμενοι δεν είναι ύποπτοι φυγής και διάπραξης νέων αδικημάτων.
Οι κ Σκαρπέλης και Γεωργίου συνελήφθησαν στις 29 Μαΐου έπειτα από εντάλματα που είχε εκδώσει σε βάρος τους ο 4ος Ειδικός ανακριτής κ. Ζαγοριανός και προφυλακίστηκαν αρχές Ιουνίου ύστερα από τυπικές απολογίες. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, πριν από περίπου ενάμιση μήνα, είχε διατάξει την αποφυλάκιση των δύο, κηρύσσοντας άκυρη την ανακριτική διαδικασία των απολογιών. Είχαν ακολουθήσει νέα εντάλματα σύλληψής τους από τον ανακριτή και κλήσεις σε απολογίες μετά από τις οποίες κρίθηκαν προφυλακιστέοι.
Νέος κύκλος αντιπαράθεσης έχει ανοίξει για την υπόθεση της πειθαρχικής έρευνας εις βάρος του 4ου ειδικού ανακριτή Ν.Ζαγοριανού, που χειριζόταν την υπόθεση της Siemens, αυτήν τη φορά σε επίπεδο κορυφής στον Αρειο Πάγο. Εν τω μεταξύ, στο απολογητικό του υπόμνημα ο κ. Ζαγοριανός ζητά να εξεταστούν ως μάρτυρες οι πρώην προϊστάμενοί του.
Στο μεταξύ μαίνεται σύγκρουση στην ηγεσία της δικαιοσύνης ανάμεσα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι.Τέντε και του Α’  Αντιπροέδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου και προϊσταμένου της επιθεώρησης δικαστηρίων Ι.Παπανικολάου. Ο κ. Τέντες ζήτησε από τον κ. Παπανικολάου να του παραδώσει την πειθαρχική δικογραφία εις βάρος του κ. Ζαγοριανού, επικαλούμενος το γεγονός ότι ο ίδοος έχει δώσει εντολή στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών Φ.Μακρή να διεξαγάγει πειθαρχική έρευνα εις βάρος του 4ου ειδικού ανακριτή.
Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, ο κ. Παπανικολάου αρνήθηκε να παραδώσει τη δικογραφία και στην έγγραφη απάντησή του χρησιμοποιεί βαριές εκφράσεις με υπονοούμενα για προσπάθεια συγκάλυψη ευθυνών. O κ. Τέντες απάντησε στο ίδιο ύφος, σημειώνοντας ότι κατέχει ανώτερο βαθμό από αυτόν του κ. Παπανικολάου και κάλεσε τον αντιπρόεδρο να συμμορφωθεί σύμφωνα με το άρθρο 55 του κανονισμού των δικαστηρίων.
«Δεν εκχωρώ σε κανέναν τις αρμοδιότητες του προϊσταμένου της επιθεώρησης των δικαστηρίων» απάντησε ο κ. Παπανικολάου, προσθέτοντας ότι έχει ήδη λάβει καταθέσεις μαρτύρων και βρίσκεται λίγο προ του τέλους της πειθαρχικής έρευνας. Μάλιστα υπενθύμισε ότι πρέπει να ολοκληρώσει την έρευνά του, καθώς στις 16 Σεπτεμβρίου εγκαταλείπει τη θέση του προϊσταμένου της επιθεώρησης. Κατά την ανταλλαγή των εγγράφων δεν έλειψαν οι αναφορές για παράβαση καθήκοντος, συγκάλυψη της έρευνας, κατάργηση του θεσμού της επιθεώρησης των δικαστηρίων κτλ. Τελικά, ο κ. Τέντες υποχώρησε και άφησε τον κ. Παπανικολάου να συνεχίσει την πειθαρχική έρευνα.
Αβέβαιο είναι πάντως αν ο κ. Παπανικολάου θα προλάβει να καλέσει τους μάρτυρες που προτείνει ο κ. Ζαγοριανός στο απολογητικό του υπόμνημα, καθώς ως την ερχόμενη Δευτέρα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το πόρισμά του, αφού παραδίδει τη σκυτάλη του προϊστάμενου της επιθεώρησης των δικαστηρίων.
www.antinews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ