Οξύτατη κριτική για τους ελεύθερους «μιζαδόρους» της Siemens!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ; 

Με τον Νίκο Νικολόπουλο

Στην εκπομπή «ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;» ο Νίκος Νικολόπουλος και οι καλεσμένοι του δεν «μάσησαν» τα λόγια τους!

Τα καυτά θέματα της επικαιρότητας που επίτηδες αποσιωπούνται από τα συστημικά κανάλια φέρνει στο προσκήνιο η εκπομπή «Το Μαξίμου Ακούει;» με παρουσιαστή τον πρώην Υπουργό Νίκο Νικολόπουλο, που μεταδίδεται κάθε Σάββατο βράδυ (21.00-23.00) από το eurochannel Κεντρικής Μακεδονίας και αναμεταδίδεται από 10 περιφερειακά κανάλια. 

Στην χθεσινοβραδινή εκπομπή παρουσιάστηκε εκτεταμένα το πολύκροτο σκάνδαλο της siemens και σχολιάστηκε η απόφαση του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που καταδίκασε 22 άτομα, αθώωσε 5, ενώ 27 γλύτωσαν τις συνέπειες (ανάμεσα τους και ο «ταμίας» του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Τσουκάτος) λόγω παραγραφής! 

Ο Νίκος Νικολόπουλος και οι καλεσμένοι του έκαναν λόγο για εθνική ταπείνωση της χώρας μας με αφορμή το γεγονός ότι η Γερμανία αρνείται να εκδώσει τον καταδικασθέντα χειριστή των «μαύρων ταμείων» της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκο.

Επίσης στηλιτεύτηκε η αργοπορία της Δικαιοσύνης εξαιτίας της οποίας παραγράφτηκαν τα αδικήματα  27 κατηγορουμένων και μάλιστα ο Θόδωρος Τσουκάτοςείχε το θράσος να κάνει λόγο για «δικαίωση» του!

Εξάλλου επικριτικά σχολιάστηκε το γεγονός ότι σύμφωνα με το νέο Ποινικό Κώδικα, ο οποίος μπήκε σε ισχύ την 1η Ιουλίου, έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα καθώς οι υπάλληλοι του ΟΤΕ, λογίζονται ως ιδιωτικοί και όχι δημόσιοι, και για αυτό έπαυσε η ποινική δίωξη, λόγω παραγραφής. Στους συγκεκριμένους απαλλαγέντες είναι ο πάλαι ποτέ στρατηγός του ΠΑΣΟΚ, Θ. Τσουκάτος, για τον οποίο η εισαγγελική λειτουργός είχε υποστηρίξει ότι δεν αποδείχθηκε πως τέλεσε το αδίκημα της συνέργειας σε δωροδοκία υπαλλήλων του ΟΤΕ.

Υπενθυμίζεται ότι υπήρξαν διαδρομές μαύρων χρηματικών ποσών που διακινήθηκαν, ώστε να επιλεγεί η SIEMENS ως ανάδοχος του έργου αλλά και για κάθε επέκταση της σύμβασης 8002/97 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ. Η συμφωνία υπεγράφη από τον τότε υπουργό Μεταφορών επί ΠΑΣΟΚ, Τ. Μαντέλης, ο οποίος έχει καταδικαστεί από δευτεροβάθμιο δικαστήριο σε φυλάκιση 5 ετών εξαγοράσιμη προς 40 ευρώ την ημέρα, ενώ η ελληνική Δικαιοσύνη ξεκίνησε να ερευνά την υπόθεση το 2006, μόνο όταν οι γερμανικές αρχές άρχισαν να εξετάζουν τη μητρική εταιρία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ