Lucy Martin μια ξεχωριστή παρουσιάστρια καιρού παράδειγμα μίμησης για όλους μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Lucy Martin, που γεννήθηκε χωρίς τον δεξιό πήχη και χέρι, είναι η πρώτη παρουσιάστρια καιρού του BBC με ορατή αναπηρία. Το 2015 συμμετείχε σε μία πρωτοβουλία του καναλιού που προσέφερε σε ανάπηρους ανθρώπους με πάθος για τον καιρό και το περιβάλλον την ευκαιρία να μάθουν τη δουλειά. Μετά από ένα τριήμερο εργαστήριο, προσφέρθηκε στη Lucy η ευκαιρία να ξεκινήσει εκπαίδευση για να γίνει παρουσιάστρια καιρού.

Η Lucy Martin γεννήθηκε με ένα χέρι και το θεωρεί κάτι αυτονόητο, αφού αυτό έχει ως εμπειρία στη ζωή της. Όταν ήταν μικρή τα άλλα παιδιά τι ρωτούσαν τι της έχει συμβεί αλλά δεν προχωρούσαν παραπάνω.

«Έκανε ό,τι και τα άλλα παιδιά και ποτέ δεν ένιωσα ότι ήμουν κάτι διαφορετικό. Έκανα ποδήλατο, κολυμπούσα. Μερικές φορές έδενα και τα κορδόνια των συμμαθητών μου!».

Η οικογένειά της είχε απαιτήσεις από εκείνη και δεν έκρυβε το ζήτημά της. Αυτό ήταν κάτι που τη βοήθησε σημαντικά στη ζωή της. Όταν ήταν μωρό η μητέρα της την πήγε για να βάλει τεχνητό μέλος, αλλά αυτό ήταν κάτι που δεν κράτησε πολύ.

«Δεν το συνήθισα. Η μητέρα μου λέει ότι τον περισσότερο καιρό το έβγαζα και το έβαζα μέσα στο κουτί με τα παιχνίδια. Στο δημοτικό είχα τοποθετήσει ένα προσθετικό χέρι, ήταν όμως πολύ βαρύ να το κουβαλάω και δεν μου άρεσε να πηγαίνω φορώντας το στο σχολείο».

«Δεν πίστευα ποτέ ότι θα γίνω παρουσιάστρια»

Η Lucy πάντα ενδιαφερόταν για τον καιρό και όταν σπούδαζε γεωγραφία, ένας από τους τομείς που ασχολήθηκε ήταν και η μετεωρολογία. «Είμαι Βρετανίδα και είναι λογικό να ασχολούμαι με τον καιρό» είπε.

Η αρχική εμπειρία της στο BBC ήταν αρκετά έντονη και θεωρεί ότι στο εργαστήρι έμαθε πολλά πράγματα που πριν δεν θα μπορούσε να φανταστεί.

«Υπήρχαν μαθήματα για την τοποθέτηση της φωνής, την αφήγηση. Είχα και την καθοδήγηση ενός μέντορα, αλλά και πέρασα αρκετό καιρό με τη μακιγιέζ και πολλές ώρες στο στούντιο. Όταν παρουσιάζεις τον καιρό δεν έχεις autocue ή σενάριο. Απλώς βρίσκεσαι μπροστά από μια πράσινη οθόνη και πρέπει να τοποθετείς το σώμα σου σωστά, ώστε να μην δείχνεις κάπου αλλού από εκεί που πρέπει στον χάρτη».

«Δεν πίστευα ποτέ ότι θα γίνω παρουσιάστρια» λέει η Lucy για την τωρινή δουλειά της. «Πάντα νόμιζα ότι θα δουλεύω σε κάποιο γραφείο».

Οι τηλεθεατές σχολιάζουν θετικά την παρουσία της στο δελτίο και λένε ότι αποτελεί έμπνευση για όλους. «Το 99% επιδοκιμάζουν και με υποστηρίζουν. Είχα όμως και αρνητικά σχόλια».

Η Lucy Martin έχει όμως και τα παράπονά της. «Το πρωινό ξύπνημα είναι κάτι που δεν αγαπώ πολύ. Ξυπνάω πριν τις 4. Αλλά και η πίεση της δουλειάς είναι έντονη».

Όσο για το πώς βλέπει το μέλλον της: «Δεν ξέρω. Έχω ήδη κάνει το όνειρό μου πραγματικότητα. Δεν το περίμενα, οπότε θα συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω και θα δω πού θα με πάει το μέλλον».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ