Ραγδαίες εξελίξεις: Η κυβέρνηση Σάρατζ αποχωρεί από τις συνομιλίες εκεχειρίας του ΟΗΕ #Libya

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Λιβύης (ΚΕΕ), ανέστειλε τη συμμετοχή της στις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός που διεξάγονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών στην Γενεύη, μετά την επίθεση Χαφτάρ σε τουρκικό πλοίο στο λιμάνι της Τρίπολης.

Οι δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ της ανατολικής Λιβύης, που προσπαθούν να καταλάβουν την πρωτεύουσα από τον Απρίλιο, ανακοίνωσαν πως επιτέθηκαν σε τουρκικό πλοίο το οποίο ξεφόρτωνε όπλα για τους μαχητές της κυβέρνησης Σάρατζ, αλλά και τους εκατοντάδες μισθοφόρους που έχει στείλει ο Ερντογάν στη Λιβύη.
Οι επιθέσεις συνεχίζονται μέχρι αυτή τη στιγμή, ενώ ο LNA ανακοίνωσε ότι κατέρριψε τουλάχιστον ένα τουρκικό drone.
.
https://twitter.com/LNA2019M/status/1229882233265250304
https://twitter.com/Atlantide4world/status/1229888163088359425
.
Την Τρίτη το βράδυ, ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) ανακοίνωσε την κατάρριψη ενός τουρκικού drone στο Ain Zara, νότια της πρωτεύουσας, στην Τρίπολη.
Ο εκπρόσωπος του στρατού της Λιβύης δήλωσε ότι το drone είχε απογειωθεί από τη βάση αεροπορικών δυνάμεων της Μίτιγκα για να στοχεύσει τις θέσεις του LNA, απαντώντας στον βομβαρδισμό του στρατού σε ένα τουρκικό φορτηγό πλοίο που μετέφερε πυρομαχικά και όπλα που προέρχονται από την Τουρκία στο λιμάνι της Τρίπολης.
Η κυβέρνηση Σάρατζ προειδοποίησε πως θα απαντήσει αποφασιστικά στην επίθεση την κατάλληλη χρονική στιγμή.
keimeno anakoinosi saraz
.
https://twitter.com/GovernmentLY/status/1229870702758633472

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ