Η Αίγυπτος παίρνει τα ηνία -Συντονίζει αντιτουρκικό μέτωπο σε Μέση Ανατολή και Β.Αφρική

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αιγύπτιος επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών αναζητά συντονισμό ενάντια στα σχέδια της Τουρκίας -Ο Κάμελ περιέγραψε τα τουρκικά σχέδια ως “τα πιο επικίνδυνα για την αραβική περιοχή από την άνοδο στην εξουσία του προέδρου Ερντογάν”.

Πηγές στο Παρίσι επιβεβαίωσαν στο Arab Weekly ότι ο επικεφαλής της Αιγυπτιακής Γενικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (GIS), Abbas Kamel, επισκέφθηκε κρυφά πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής τις τελευταίες ημέρες.
Ο σκοπός των επισκέψεων του Kamel ήταν να συζητηθεί η δημιουργία μιας συμμαχίας πληροφοριών μεταξύ της Αιγύπτου και των χωρών που επισκέφθηκε, προκειμένου να ανοίξει το δρόμο για μια στενότερη στρατιωτική συνεργασία που θα αντισταθμίσει τα όλο και πιο επιθετικά σχέδια της Τουρκίας στην περιοχή.
Ο Κάμελ λέγεται ότι περιέγραψε τα τουρκικά σχέδια ως “τα πιο επικίνδυνα για την αραβική περιοχή από την άνοδο του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην εξουσία”.
kamel abbas
Οι πηγές ανέφεραν ότι ο Kamel παρουσίασε στους συνομιλητές του στις χώρες που επισκέφθηκε ιδιαίτερα ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με τις τουρκικές δραστηριότητες στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων στη Λιβύη και τη Συρία, εκτός από τις εξελίξεις σχετικά με τη στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στο Κατάρ και το Κέρας της Αφρικής.
Μεταξύ των άμεσων στόχων της Τουρκίας, φέρεται να έχει επισημάνει, είναι ότι πρόκειται να δημιουργήσει περισσότερους τοπικούς πληρεξούσιους και πράκτορες, ώστε να επεκτείνει την επιρροή της Άγκυρας στην περιοχή και να επεκτείνει αυτή την επιρροή στις μελλοντικές διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους, τους Ρώσους και τους Αμερικανούς.
Ο αρχηγός της Αιγυπτιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών αναφέρθηκε ότι κατάφερε να επιτύχει έναν κύριο στόχο της περιοδείας του: να συνάψει συμφωνία για τη δημιουργία μιας “κοινής αίθουσας επιχειρήσεων” υψηλού επιπέδου που θα περιλαμβάνει υψηλόβαθμους εκπροσώπους των υπηρεσιών ασφαλείας των χωρών που ενδιαφέρονται να αντιμετωπίσουν το τουρκικό σχέδιο.
Οι πηγές δεν αποκάλυψαν τα ονόματα των χωρών που επισκέφθηκε ο Kamel αλλά ανέφεραν ότι πολλές από αυτές τις χώρες εξέφρασαν παρόμοια ανησυχία για τις κινήσεις της Άγκυρας και την προθυμία τους να συμβάλουν σε κάθε συντονισμένη προσπάθεια που θα εμπόδιζε οποιαδήποτε πρόσθετη τουρκική στρατιωτική συγκέντρωση στην περιοχή.
Διορισμένος επικεφαλής του GIS το 2018, ο Abbas Kamel είχε προηγουμένως υπηρετήσει ως επικεφαλής προσωπικού του Προέδρου Abdel Fattah al-Sisi.
thearabweekly

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ