ΠΕΜΠΤΗ, 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2026
ΕΛΛΑΔΑ

Η Γαλλία περιόρισε την πώληση υποκατάστατων νικοτίνης…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

tobaccoΗ Γαλλία αποφάσισε να περιορίσει την πώληση υποκατάστατων νικοτίνης μετά από έρευνα που δημοσιεύτηκε αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με την οποία ενδέχεται να προσφέρει κάποια προστασία έναντι του κορονοϊού.
Το υπουργείο Υγείας με διάταγμα του προσβλέπει στην αποφυγή της έλλειψης προϊόντων όπως επιθέματα νικοτίνης για τους ασθενείς και στην αποφυγή λανθασμένης χρήσης και υπερβολικής χρήσης υποκατάστατων που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση της λοίμωξης.
Τα φαρμακεία δεν επιτρέπεται να πουλήσουν υποκατάστατα σε ποσότητα άνω του ενός μήνα έως τις 11 Μαΐου, όταν η Γαλλία θα άρχιζε να χαλαρώνει τα μέτρα κλειδώματος και να ανοίγει ξανά τα σχολεία.
Το διάταγμα ανέφερε επίσης ότι οι διαδικτυακές πωλήσεις είχαν ανασταλεί.
Μια ομάδα Γάλλων ερευνητών παρουσίασε ένα επιστημονικό άρθρο που τείνει να δείξει ότι υπάρχουν λιγότεροι ασθενείς στον πληθυσμό που καταναλώνουν νικοτίνη και ως εκ τούτου καπνιστές στον υπόλοιπο πληθυσμό.
Προσοχή όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ο καπνός προστατεύει. Ο καπνός σκοτώνει, προσθέτει το άρθρο
Πηγή ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *