Βγήκε ομόφωνα η απόφαση για τους δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη [ΒΙΝΤΕΟ]

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Δίκη Τοπαλούδη: Ομόφωνοι ένοχοι κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για το βιασμό και τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο. Συγκεκριμένα, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας καταδίκασε ομόφωνα για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για βιασμό τον 22χρονο Ροδίτη και τον 20χρονο Αλβανό. Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι δεν αντέδρασαν στο άκουσμα της κρίσης των δικαστών που στην περίπτωση που δεν τους αναγνωρίσουν ελαφρυντικά μεταφράζεται σε ισόβια κάθειρξη.
Λίγο πριν ανέβουν στην έδρα οι δικαστές επικράτησε απόλυτη ησυχία στο ακροατήριο με τους κατηγορούμενους να οδηγούνται στο εδώλιο. Η σιωπή «έσπασε» όταν στην αίθουσα μπήκε η εισαγγελέας η οποία καταχειροκροτήθηκε από το κοινό. Η συνολική ποινή που θα επιβληθεί στους κατηγορούμενους θα ανακοινωθεί μετά τη συζήτηση και την απόφαση για την παροχή ή μη ελαφρυντικών.
https://www.facebook.com/flashgrlive/videos/938941253207551/
 
Έξω από το δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς πολίτες – υποστηρικτές της οικογένειας Τοπαλούδη και μέλη οργανώσεων που καταδικάζουν τη βία κατά των γυναικών, αναμένοντας την καταδίκη των κατηγορυμένων από τους τέσσερις ενόρκους και τους τρεις τακτικούς δικαστές, ώστε να δικαιωθεί η μνήμη της άτυχης κοπέλας. Μάλιστα, μέλη των οργανώσεων έχουν κρεμάσει έξω από δικαστήριο πανό το οποίο γράφει: «Λύσσα και οργή για την πατριαρχία. Ελένη δεν ξεχνάμε τη γυναικοκτονία».
Η φεμινιστική ομάδα «Καμιά Ανοχή»με σύνθημα «Ποτέ δεν θα ξεχαστεί τι κάναν στην Ελένη», εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:
«Ποτέ δεν θα ξεχαστεί τι κάναν στην Ελένη.
Δεν θα αντεχτούμε τίποτα λιγότερο από την καταδίκη των κατηγορουμένων.
Και δεν θα υποχωρήσουμε μέχρι να σβήσουμε από την ιστορία όλες τις λέξεις που μας πλήγωσαν, κακοποίηση, βιασμός, γυναικοκτονία, σεξισμός, πατριαρχία, καταπίεση, εκμετάλλευση.
Δεν είμαστε υστερικές. Είμαστε ιστορικές. Ιστορία ερχόμαστε».
97090842 10158724402614497 5012284661871673344 o

Η αγόρευση της εισαγγελέως, Αριστοτέλειας Δόγκα

Καταπέλτης ήταν η εισαγγελέας της έδρας η οποία συγκλόνισε με την αγόρευσή της. Η ίδια ανέφερε: «Η Ελένη είναι ένα κορίτσι σύμβολο που αντιστάθηκε με απίστευτο σθένος στο σπίτι του τρόμου», τόνισε συγκινημένη η εισαγγελική λειτουργός. «Δεν έχω καμία αμφιβολία για την ενοχή τους», ήταν η κατηγορηματική θέση της απέναντι στα φρικτά αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο νεαροί δράστες, ο Ροδίτης και ο Αλβανικής καταγωγής δράστης.
Διαβάστε: Υπόθεση Τοπαλούδη: Αριστοτέλεια Δόγκα, η εισαγγελέας που θα θυμόμαστε
«Ας αποδοθεί δικαιοσύνη και ας καταστραφεί ο κόσμος όλος. Το παιδί σας οδηγήθηκε ως πρόβατο επί σφαγή, αν μπορώ να απαλύνω το πόνο σας θα σας πω ότι η Ελένη ήταν μια ηρωίδα, δεν ήταν μόνο ένα δώρο ζωής. Ένα κορίτσι με πολύ υψηλούς στόχους που αντιστάθηκε με απίστευτο σθένος στο σπίτι του τρόμου. Αν μπορώ να σας απαλύνω το πόνο θα σας πω ότι είναι ένα κορίτσι σύμβολο γιατί με πικρία βλέπω ότι το 2020 η γυναίκα αντιμετωπίζεται σαν ένα τίποτα σε πολλές περιπτώσεις.
topaloudi 566522
Αντιστάθηκε σε αυτά τα άθλια υποκείμενα με ηρωισμό που ούτε άντρας δεν το κάνει. Φτιάξατε ένα κόσμημα. Αυτή είναι το δώρο της ζωής, αυτοί είναι οι κατάρα της ζωής τους. Η κόρη σας σαν λαμπρό αστέρι θα μας δείχνει πάντα το δρόμο από εκεί που είναι. Να κηρυχτούν ένοχοι όπως κατηγορούνται δεν έχω καμία αμφιβολία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ