Οι τραπεζίτες κατάφεραν το στόχο τους και παίρνουν τα 30 δις που τους υποσχέθηκαν.
Παράλληλα, με τον τρόπο που θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση θα κρατήσουν τη διοίκηση των τραπεζών τους, χωρίς να κρατικοποιηθούν.
Κι αυτό γιατί η ανακεφαλαιοποίηση θα γίνει με κοινές μετοχές με δικαίωμα ψήφου, που κανονικά θα σήμαινε και άμεση κρατικοποίηση με το ελληνικό δημόσιο να έχει τον πλήρη έλεγχο των αποφάσεων, αφού αυτό βάζει τα λεφτά. Ωστόσο, πάλεψαν και πέτυχαν να υπάρχει ένα «κενό» στην κρατικοποίηση για τρία χρόνια. Με άλλα λόγια, κρατούν τον πλήρη έλεγχο των τραπεζών τους με τα λεφτά και τις θυσίες όλων εμάς!
Τρανή απόδειξη το δημοσίευμα των γερμανικών FT, που επιβεβαιώθηκε αργότερα από τη Γερμανία. Η Μέρκελ θα εγκρίνει ένα μόνο μέρος του νέου δανείου προς την Ελλάδα, όλως τυχαίως 30 δις ευρώ από τα 130 δις. Το ποσό που χρειάζεται για το PSI και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.