Νικήτας Κακλαμανης: Η πασοκολαγνεία, στο βαθμό που υπάρχει στη Νέα Δημοκρατία, με βρίσκει αντίθετο

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

«Δεν μασάει τα λόγια του», όπως εξ αρχής ο ίδιος λέει, ο Νικήτας Κακλαμάνης με συνέντευξη που παραχωρεί στον Βασίλη Σκουρη στο iEidiseis.gr.

«Η επιτροπή του κ. Πισσαρίδη έχει καταθέσει προτάσεις, οι βουλευτές όμως θα ψηφίσουν. Η ΝΔ και οι απλοί άνθρωποι, που βρίσκονται στις τάξεις της επί δεκαετίες, πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις, όταν πρόκειται να ωφεληθούν οι περισσότεροι», αναφέρει με νόημα ο Α΄Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Α΄ Αθηνών της ΝΔ. Παράλληλα, για το αλαλούμ στο εσωτερικό της κυβέρνησης, επισημαίνει πως «τα «καμπανάκια» έχουν αρχίσει να χτυπούν…. Άπαντες οφείλουν να είναι προσεκτικοί και να μην εκθέτουν τον Πρωθυπουργό, την Κυβέρνηση αλλά και τον απλό κόσμο, που τη στήριξε και τη στηρίζει».

Ο Νικήτας Κακλαμάνης δηλώνει απαισιόδοξος για τον ελληνοτουρκικό διάλογο και την θετική παρέμβαση της ΕΕ σε αυτόν, ενώ όσον αφορά το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη σημειώνει πως εννοείται ότι υπάρχει «μία και μόνο διαφορά», ο ορισμός της νησιώτικης υφαλοκρηπίδας και των θαλασσίων ζωνών, που απορρέουν απ’ αυτή.

«Η πασοκολαγνεία, στο βαθμό που υπάρχει με βρίσκει αντίθετο», επισημαίνει για το «άνοιγμα» της ηγεσίας σε στελέχη από τον εκσυγχρονιστικό χώρο του ΠΑΣΟΚ, ενώ τοποθετείται και για το ενδεχόμενο να μην είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ Καραμανλής και Σαμαράς. «Αυτή είναι απόφαση του εκάστοτε αρχηγού. Δεν τολμώ καν να πιστέψω, ότι ορισμένοι διακινούν τέτοια σενάρια, υποδαυλίζοντας έτσι τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην ΝΔ, ούτε σκεφτόμαστε, ούτε λειτουργούμε έτσι. Έχουμε άλλη κουλτούρα», τονίζει.

Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση δείχνει να εμφανίζει διάφορες αρρυθμίες, όπως πχ οι μάσκες στα σχολεία, οι συμφωνίες στη Βουλή με τη Βόρεια Μακεδονία, η «ορθή επανάληψη» του ανακοινωθέντος με τις ΗΠΑ κοκ. Σας ανησυχούν αυτά τα φαινόμενα; Τι κατά τη γνώμη σας, πρέπει να γίνει και γιατί δεν έχουμε και καμία παραίτηση ή απομάκρυνση;

Δεν έχω κανένα λόγο, για να δικαιολογήσω πρόσωπα και καταστάσεις κ. Σκουρή. Γνωρίζετε, ότι δεν «μασάω τα λόγια μου». Θέλω όμως, να σας κάνω μία ερώτηση: Ότι συμβαίνει σήμερα σε ολόκληρο τον πλανήτη έχει ξανασυμβεί τα τελευταία 100 χρόνια; Συντελούνται κοσμογονικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα κι’ αντιμετωπίζονται καταστάσεις χωρίς προηγούμενο. Είναι λογικό, νομίζω, να παρουσιάζονται προβλήματα. Το θέμα είναι τα επιλύεις το συντομότερο δυνατόν και να μη τα βάζεις κάτω από το χαλί.

Είναι λογικό, νομίζω, να παρουσιάζονται προβλήματα. Το θέμα είναι τα επιλύεις το συντομότερο δυνατόν και να μη τα βάζεις κάτω από το χαλί

Θεωρώ, ότι ο Kυριάκος Μητσοτάκης δεν θα διστάσει, αν ο κόμπος φτάσει στο χτένι, να παρέμβει δραστικά… Τα «καμπανάκια» έχουν αρχίσει να χτυπούν Άπαντες οφείλουν να είναι προσεκτικοί και να μην εκθέτουν τον Πρωθυπουργό, την Κυβέρνηση αλλά και τον απλό κόσμο, που τη στήριξε και τη στηρίζει…

Ο Kυριάκος Μητσοτάκης δεν θα διστάσει, αν ο κόμπος φτάσει στο χτένι, να παρέμβει δραστικά. Τα «καμπανάκια» (σσ στην κυβέρνηση)έχουν αρχίσει να χτυπούν

Στη Χάγη για «μια και μόνο διαφορά» ή για «διαφορές»; Και με το Καστελόριζο τι πρέπει να γίνει;

Ξεκινώ από το δεύτερο κομμάτι της ερώτησης σας κι’ απορώ. Τι εννοείται, δηλαδή, ότι πρέπει να γίνει με το Καστελόριζο; Το Καστελόριζο είναι το ύστατο σύνορο της Πατρίδας μας και της Ε.Ε. προς τη πλευρά του Αιγαίου. Και εκεί θα παραμείνει ακόμη και χίλια κιλά κόκκινη μπογιά να ρίξουν οι Τούρκοι. Όσο αφορά τη Χάγη και το ενδεχόμενο προσφυγής, εννοείται ότι υπάρχει «μία και μόνο διαφορά». Είναι ο ορισμός της νησιώτικης υφαλοκρηπίδας και των θαλασσίων ζωνών, που απορρέουν απ’ αυτή. Τίποτε άλλο.

Όσο κι’ αν κάποιοι δείχνουν πρόθυμοι να καθίσουμε στο τραπέζι με τους Τούρκους για «διαφορές» -συνεχίζοντας έτσι την πολιτική εποχών της οκταετίας 1996-2004- πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός έχει …διαφορετική γνώμη. Γνώμη, που ταυτίζεται με τη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού Λαού και όχι με εκείνων, που υποστήριζαν, ότι τη σημαία στα Ίμια τη πήρε ο αέρας….

Είπατε ότι εσείς είσαστε με την Αρμενία. Πιστεύετε πως η θέση μας στο θέμα του Ναγκόρνο Καραμπάχ υπήρξε ασαφής;

Είπα, ότι ένιωθα και ότι αισθάνομαι ως Έλληνας και Χριστιανός Ορθόδοξος. Με την Αρμενία μας ενώνουν πολλά διαχρονικά. Οι γενοκτονίες των Ποντίων και των Αρμενίων από την Τουρκία αποτελούν δύο από τα μεγαλύτερα εγκλήματα, που συντελέστηκαν διαχρονικά. Η θρησκεία επίσης, είναι θεμέλιος λίθος ανάμεσα στους λαούς μας. Προσωπικά, εξέφρασα την εθνική θέση, η οποία έχει λεχθεί κι’ από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο σε επίσημη επίσκεψη στην Αρμενία, μετά από συνεννόηση με την κυβέρνηση της ΝΔ τον Νοέμβριο του 2019.

Θεωρώ, ότι σε αυτό το μήκος κύματος θα έπρεπε να κινούνται τα πάντα σχετικά με το θέμα της Αρμενίας…

Πιστεύετε ότι μπορεί να ολοκληρωθεί τυχόν διάλογος με την Τουρκία χωρίς σοβαρούς συμβιβασμούς; Ή η Τουρκία θα επιμένει σε διεκδικήσεις ακόμα και αν υπάρχει διάλογος εν εξελίξει;

Κύριε Σκουρή, είναι νωπή ακόμη η απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. (1/10/2020) για το θέμα στο οποίο αναφέρεστε. Διαπίστωση πρώτη: Όλοι καταλάβαμε ποιο ήταν το αντάλλαγμα, που είχε τάξει η κ. Μέρκελ, στον Τούρκο πρόεδρο, προκειμένου ο τελευταίος να αποσύρει τα πλοία του στόλου του και το «Ορούς Ρέις». Δηλαδή, να μην υπάρχει η λέξη «κυρώσεις». Αντ’ αυτού μπήκε η λέξη «εργαλειοθήκη». Διαπίστωση δεύτερη: Φαίνεται, ότι εγκαταστάθηκε στην Ευρώπη, ένας μόνιμος γερμανοτουρκικός άξονας οικονομικών συμφερόντων, με πρωταγωνίστρια δυστυχώς την κ. Μέρκελ. Παρά ταύτα, στο συμβιβαστικό κείμενο το οποίο βγήκε εξ’ αιτίας της σθεναρής στάσης των κ.κ. Μητσοτάκη-Αναστασιάδη υπάρχουν θετικά σημεία προκειμένου να αρχίσει και να συνεχιστεί ο διάλογος για τον οποίο κάνετε λόγο. Αρκεί αυτή τη φορά να μη μείνουμε στα λόγια κι’ αν χρειαστεί η Ε.Ε. να προχωρήσει σε πράξεις. Μακάρι, να διαψευστώ αλλά δεν είμαι αισιόδοξος, αφού επί δύο χρόνια τουρκικό γεωτρύπανο διεξάγει έρευνες στη κυπριακή ΑΟΖ, δηλαδή σε ευρωπαϊκή ΑΟΖ και η Ευρώπη προσποιείται, ότι «δεν τρέχει τίποτε.

Το πόρισμα Πισσαρίδη περιέχει σοβαρές αλλαγές σε θέματα όπως τα εργασιακά, το ασφαλιστικό κοκ. Σας ανησυχεί μήπως αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της παράταξης, όπως έχει θεμελιωθεί από το Συνέδριο της Χαλκιδικής;

Όλα θα κριθούν στην ώρα τους. Η επιτροπή του κ. Πισσαρίδη έχει καταθέσει προτάσεις, οι βουλευτές όμως θα ψηφίσουν. Η ΝΔ και οι απλοί άνθρωποι, που βρίσκονται στις τάξεις της επί δεκαετίες, πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις, όταν πρόκειται να ωφεληθούν οι περισσότεροι. Μπορεί από το 1974 να έχουν περάσει 46 χρόνια αλλά τα όσα καταγράφονται στην ιδρυτική μας διακήρυξη είναι επίκαιρα σήμερα όσο ποτέ… Μην ξεχνάτε, ότι το μοναδικό κόμμα, που ξεπέρασε «με αμυχές» την καταστροφική περίοδο των Μνημονίων, ήταν η ΝΔ. Είναι κάτι, που λέει πολλά, για τη δύναμη της Παράταξης μας.

Η ΝΔ και οι απλοί άνθρωποι, που βρίσκονται στις τάξεις της επί δεκαετίες, πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις, όταν πρόκειται να ωφεληθούν οι περισσότεροι

Κάποιοι λένε ότι οι πρώην πρωθυπουργοί, ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς, δεν θα πρέπει να είναι στα επόμενα ψηφοδέλτια. Συμμερίζεσθε τις απόψεις αυτές;

Αυτή είναι απόφαση του εκάστοτε αρχηγού. Δεν τολμώ καν να πιστέψω, ότι ορισμένοι διακινούν τέτοια σενάρια, υποδαυλίζοντας έτσι τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην ΝΔ, ούτε σκεφτόμαστε, ούτε λειτουργούμε έτσι. Έχουμε άλλη κουλτούρα. Γι’ αυτό και μέχρι σήμερα παρ’ ότι αλλάξαμε αρκετούς αρχηγούς, η Παράταξη μας παραμένει ζωντανή στη πολιτική ζωή του τόπου, την ώρα που άλλες πνέουν τα λοίσθια.

Δεν τολμώ καν να πιστέψω, ότι ορισμένοι διακινούν τέτοια σενάρια (σσ για Καραμανλή και Σαμαρά), υποδαυλίζοντας έτσι τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στη σημερινή ΝΔ, πάντως, αλλά και στην κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό, βρίσκονται πολλά «εκσυγχρονιστικά» στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Σε σημείο που η Φώφη Γεννηματά να λέει ότι δεν έχετε άξια στελέχη. Συμφωνείτε με το άνοιγμα αυτό ή εκτιμάτε ότι δεν είναι στέρεο;

Η κ. Γεννηματά καλό θα ήταν να ασχολείται «με τα του οίκου της» και πώς θα μπορέσει να αποτρέψει τον πολιτικό του «ενταφιασμό». Δυστυχώς, γι’ αυτήν δεν «σβήνονται» τόσο γρήγορα από τις μνήμες των Ελλήνων, ποιοι οδήγησαν την Χώρα μας στα Μνημόνια και στο ΔΝΤ, ούτε από πού προέρχονταν εκείνοι, που πέρασαν τις πύλες του Κορυδαλλού… Η πασοκολαγνεία, στο βαθμό που υπάρχει με βρίσκει αντίθετο.

Η κ. Γεννηματά καλό θα ήταν να ασχολείται «με τα του οίκου της» και πώς θα μπορέσει να αποτρέψει τον πολιτικό του «ενταφιασμό»

Είστε πρωτίστως γιατρός. Τι θα συμβουλεύατε την κυβέρνηση να πράξει για τον κορονοϊό;

Ότι είναι απαραίτητο για την υγεία των Ελλήνων. Στη πρώτη φάση της πανδημίας τα πήγαμε καλά, γιατί προλάβαμε τον ιό, πριν περάσει τα σύνορα μας. Ο Πρωθυπουργός τότε πήρε μία πολύ δύσκολη απόφαση. Τώρα, τρέχουμε πίσω του, με καθυστέρηση δύο –τριών εβδομάδων. Δεν είναι εύκολο, να αντιμετωπιστεί αλλά πρέπει να κοιτάξουμε και την παγκόσμια εικόνα. Χώρες, με μεγάλες κι’ οργανωμένες ιατρικές υποδομές (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία), βρίσκονται ξανά στη δίνη του κυκλώνα. Η συμβουλή, που θα έδινα στη κυβέρνηση είναι να «τρέξει» όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τις μόνιμες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Είναι επιτακτική ανάγκη, όταν έχεις πόλεμο, να έχεις και ικανό στρατό, για να αναχαιτίσεις τον εχθρό. Επίσης, να κερδίσει πάλι την εμπιστοσύνη του κόσμου, όχι επιβάλλοντας καθημερινά νέα μέτρα αλλά διασφαλίζοντας τη πιστή εφαρμογή των υπαρχόντων, για το καλό όλων. Ανησυχώ βαθύτατα για την μεταναστευτική επιδημιολογική «βόμβα» στο κέντρο της Αθήνας κι’ όχι μόνο.

Τώρα, τρέχουμε πίσω από τον κορονοϊό, με καθυστέρηση δύο –τριών εβδομάδων ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

Πακιστανός διανομέας πετούσε πέτρες σε γυναίκες

Στη δημοσιότητα ήρθαν βίντεο και ντοκουμέντα που καταγράφουν τη δράση ενός 28χρονου Πακιστανού διανομέα ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος για σειρά επιθέσεων με πέτρες εναντίον ανυποψίαστων...

50χρονος Βούλγαρος μετέφερε μισό τόνο ναρκωτικά

Η ποσότητα των ναρκωτικών που κατασχέθηκε, μία από τις μεγαλύτερες που έχουν καταγραφεί ποτέ στη χώρα, με την αξία της στη μαύρη αγορά να...

Ντελιβεράς στην Κηφισιά πετούσε πέτρες σε γυναίκες

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο άνδρας που είχε σπείρει φόβο τις τελευταίες ημέρες στη βόρεια Αττική καθώς φέρεται να επιτίθεται σε ανυποψίαστες γυναίκες...

11 συλλήψεις στις φυλακές Νιγρίτας για τη φονική συμπλοκή

Σε έντεκα συλλήψεις προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία για τη φονική συμπλοκή που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (3/5) στις φυλακές Νιγρίτας, στις Σέρρες, και...

54χρονη Αλβανη επιτέθηκε με μαχαίρι σε 42χρονη

Σοβαρό περιστατικό βίας σημειώθηκε σε κατοικία στη Ρόδο, όπου μια 42χρονη οικιακή βοηθός δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από 54χρονη Αλβανίδα, με την οποία φέρεται...

Σε… επιδημία εξελίσσονται τα τροχαία ατυχήματα με ανηλίκους που χρησιμοποιούν πατίνια

Όπως δείχνουν τα πράγματα, ο 11χρονος Κωνσταντίνος από την Ηλεία που έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα με ηλεκτρικό πατίνι δεν θα είναι το τελευταίο...

Ενας νεκρός στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών μετά από συμπλοκή

Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών όταν ξέσπασε συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων, με τραγική κατάληξη τον θανάσιμο τραυματισμό ενός άνδρα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της...

Δολοφονία 36χρονου: Τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου

Στην εξιχνίαση της δολοφονίας ενός 36χρονου Αιγύπτιου το βράδυ της περασμένης Κυριακής (24/4) στη Νέα Μάκρη έφτασαν στελέχη του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Μαραθώνα,...

Η Ελλάδα επαναπάτρισε 26 αρχαία αντικείμενα που είχαν κατασχεθεί στις ΗΠΑ μετά από συνεργασία των αμερικανικών αρχών

Στην Ελλάδα επέστρεψαν 26 αρχαία αντικείμενα που είχαν κατασχεθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες έπειτα από έρευνες των αμερικανικών αρχών. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την Υπηρεσία Ερευνών Εσωτερικής...

Οικιακή βοηθός κακοποιούσε την 82χρονη γυναίκα που φρόντιζε

Έντονη ανησυχία προκαλούν τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά κακοποίησης ηλικιωμένων, με τη Χίο να βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο, λίγες ημέρες μετά τηνυπόθεση κακοποίησης 98χρονου που είχε συγκλονίσει...

Άγρια ληστεία σε σπίτι στη Λακωνια

Σκηνές απόλυτου τρόμου έζησε οικογένεια σε τοπική κοινότητα του δήμου Ευρώτα στη Λακωνία όταν άγνωστοι εισέβαλαν τα ξημερώματα μέσα στο σπίτι τους, τους ξυλοκόπησαν και...

Νταλίκα με τεράστιο φορτίο με ναρκωτικά

Σε μια από τις σημαντικότερες κατασχέσεις υδροπονικής κάνναβης (skunk) προχώρησαν οι ελληνικές Αρχές στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Μετά από έναν μήνα διακριτικής παρακολούθησης και αξιοποίησης...

Παράνομο γηροκομείο στους Αμπελοκήπους – Συνεληφθη η υπεύθυνη της δομής

Σοβαρές διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση του παράνομου γηροκομείου στους Αμπελόκηπους όπου τέσσερις ηλικιωμένες γυναίκες φέρονται να ζούσαν σε καθεστώς πλήρους απομόνωσης και εξαθλίωσης. Η 72χρονη, που...

Έσβησε στα 74 του ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής, ο Διονύσης Τσαμης

Θλίψη στον αθλητικό κόσμο προκάλεσε η είδηση πως έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και του Παναιτωλικού Διονύσης...

Απίστευτα Πράγματα: 5χρονο αγοράκι ακρωτηριάστηκε σε δάχτυλο του χεριού του σε νηπιαγωγείο της Θεσσαλονίκης

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε σε νηπιαγωγείο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης όταν ένας 5χρονος τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια παιχνιδιού με συμμαθητές του, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί σε...

Σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο φοιτητές προπηλάκισαν τον Αντιπρύτανη!

Το δελτίο της κρατικής τηλεόρασης που μας έδειξε μια δροσιά Πρωτομαγιάς με παραδοσιακές φορεσιές από δεσποινίδες και κυρίες της Κοζάνης, είχε και το «τρίποντο»...

Θεσσαλονίκη: 18χρονος μαθητής έσωσε με λαβή χάιμλιχ γυναίκα που πνιγόταν σε εστιατόριο – «Έβαλα τα χέρια μου και πίεσα το στέρνο»

Ένα περιστατικό που ανέδειξε τη σημασία της γνώσης πρώτων βοηθειών σημειώθηκε σε εστιατόριο στην Καλαμαριά στη Θεσσαλονίκη Συγκεκριμένα, μια γυναίκα κινδύνευσε να πνιγεί την ώρα...

Αίγινα: 16χρονη πήγε στο σχολείο της με σουγιά γιατί δεν άντεχε το bullying των συμμαθητών της

Προβληματισμό προκαλεί νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας, στην Αίγινα αυτή τη φορά: Στο επίκεντρο βρίσκεται μια 16χρονη, η οποία φέρεται να έφτασε στο σημείο να...

Βρέθηκαν οι πρώτοι επίδοξοι μιμητές του 89χρονου: Ζευγάρι τα έκανε λίμπα σε γραφείο της ΔΥΠΑ

Μόλις ένα 24ωρο μετά το περιστατικό με τον 98χρονο πιστολέρο που σκόρπισε τον τρόμο σε ΕΦΚΑ και Πρωτοδικείο στη Βέροια φέρεται πως βρέθηκαν επίδοξοι… μιμητές...

59χρονος νταής έστειλε στο νοσοκομείο 22χρονη

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού 22χρονης στο Παγκράτι για μια θέση πάρκινγκ Σε βάρος του 59χρονου δράστη – που παραμένει άφαντος – ασκήθηκε...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ